Atkins Snack Caramel Double Chocolate Crunch PUDEŁKO x 5 batonów
PUDEŁKO x 5 BATONÓW
Pierwsze co zauważysz po odpakowaniu batona Atkins Snack, że że wygląda jak słodki baton z marketu - masa karmelowa oblaną bogatą czekoladową polewą - różnica jest taka, że to niezrównane połączenie czekolady, karmelu i chrupiących kawałków ma formę sycącego batona odpowiedniego dla diet Atkins, South Beach i innych opartych na podobnych założeniach (wysoka zawartość białka, niska zawartość węglowodanów, szczególnie węglowodanów prostych)! Baton Atkins w smaku też nie różni się od popularnych słodkich batonów pełnych cukru - smakuje słodko i pysznie a konsystencje chrupiących i ciągnących składników idealnie do siebie pasują.
Batony z serii Atkins Snack są stworzone z myślą o przekąskach między posiłkami, mają odpowiednią kaloryczność, są bogate w białko i błonnik, dzięki czemy dają większe uczucie sytości i zaspokajają apetyt na długo do kolejnego posiłku.
Węglowodany netto to ta część węglowodanów, która ma wpływ na skoki poziomu cukru we krwi, określenie zawartości węglowodanów netto jest dokładniejszym pomiarem niż kierowanie się całkowitą zawartością węglowodanów. Metoda wyliczania zawartości węglowodanów netto wg. Atkins:
Całkowite węglowodany 22 g - Błonnik 11 g - Poliole 8g = 3g węglowodanów netto
Wartości Odżywcze
Atkins Snack Caramel Double Chocolate Crunch Bar - Baton niskowęglowodanowy z masą karmelową i chrupkami czekoladowymi w polewie o smaku czekoladowym
Waga netto: 220g (5 x 44g)
Skład: Polewa o smaku czekoladowym {olej z olejowca gwinejskiego, polidekstroza, substancja słodząca maltitol, koncentrat białka serwatkwego (z mleka), kakao alkalizowane, mleko w proszku, emulgator lecytyna sojowa, aromatu, substancja słodząca sukraloza i acesulfam potasowy}, masa karmelowa {fruktooligosacharydy, polidekstroza, olej z olejowca gwinejskiego i palmowy, solone masło (z mleka) [śmietana, sól], woda, odtłuszczone mleko w proszku, gliceryna, emulgator lecytyna sojowa, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, aromat, cytrynian sodu, substancja zagęszczająca karagen, substancja słodząca sukraloza}, kakaowe chrupki sojowe {izolat białka sojowego, kakao alkalizowane, skrobia z tapioki}, gliceryna, olej słoncznikowy, błonnik z korzenia cykorii, hydrolizowana żelatyna, syrop maltitolowy, maltitol, kakao alkalizowane, polidekstroza, kakao alkalizowane, rozpuszczalny błonnik z kukurydzy, olej palmowy, olej z olejowca gwinejskiego, woda, izolat białek mleka, masło kakaowe, witaminy minerały [tlenek magnezu, askorbinian sodu, kwas askorbinowy (witamina C), octan dL-alfa-tokoferylu (witamina E), niacynamid, tlenek cynku, d-pantotenian wapnia, palmitynian witaminy A, monoazotan tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), ryboflawina (witamina B2), chelat aminokwasowy chromu, kwas foliowy, biotyna, selenin sodu, filochinon (witamina K1 ), cyjanokobalamina (B12)], sól, aromaty, żel celulozowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator lecytyna sojowa, substancja słodząca sukraloza, solone masło (z mleka) {śmietana (z mleka), sól), substancja słodząca aceslfam potasowy. Zawiera substancje słodzące, w tym maltitol - nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający. Zawiera źródło fenyloalaniny.
Alergeny: mleko, soja; w zakładzie są przetwarzane orzechy, jaja, pszenica i nasiona sezamu.
Wartości odżywcze na 1 batona: 160kcal / 670kJ, 9g tłuszczu (w tym 6g kwasy tłuszczowe nasycone, 0g tłuszcze trans), 11g węglowodany (w tym 1g cukry, 8g poliole), 9g bialka, 11g blonnika, 210mg sodu (ekwiwalent 525mg soli)
Wartości odżywcze na 100g: 363kcal / 1523kJ, 20,5g tłuszczu (w tym 13,6g kwasy tłuszczowe nasycone, 0g tłuszcze trans), 25g węglowodany (w tym 2,3g cukry, 18,2g poliole), 20,5g bialka, 25g blonnika, 47mg sodu (ekwiwalent 1,19g soli)
Producent: wyprodukowano USA przez Atkins Nutritionals
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu