Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Sukrin chleb bezglutenowy niskowęglowodanowy Chia & Ziarna Konopii
Prosta do przygotowania mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego którego kromka ma tylko 1,4g węglowodanów - nie wymaga dodawania drożdży ani zagniatania!
Po prostu dodaj wodę, wymieszaj, wstaw do piekarnika i delektuj się wspaniałym zapachem domowego chleba, którym możesz się delektować nawet, jeśli jesteś na diecie lub trenujesz, bo:
- chleb Sukrin z nasionami chia i mąką konopną ma o 40% mniej kalorii niż tradycyjny chleb*,
- zawiera 5 razy więcej błonnika,
- zawiera ponad 17(!) razy mniej węglowodanów,
- a przy tym ma taką samą zawartość białka
- bez glutenu, soi, cukru, drożdży
* w porównaniu do przeciętnego chleba pełnoziarnistego
Tosty, tosty francuskie, smakowite kanapki - znikają z listy dań zakazanych!
Wskazówki:
- jeśli lubisz bardziej chrupiące kromki - opiecz je krótko w tosterze lub opiekaczu
- dla urozmaicenia smaku do mieszanki chlebowej możesz dodać oliwki, kawałki szynki, suszone pomidory, zioła lub cebulkę.
Parę słów o składnikach:
+ Naturalnie bezglutenowe nasiona chia to bogate źródło kwasów Omega 3 i przeciwutleniaczy, usprawniają przemianę materii, oczyszczają organizm z toksyn, wspomagają odchudzanie.
+ Lekkostrawne białko konopne zawiera wszystkie esencjonalne aminokwasy, dzięki czemu jest kompletnym wegańskim źródłem białka
+ Ziarna i nasiona; pestki słonecznika, sezam, siemię lniane: naturalne ziarna i pestki dają chlebowi niepowtarzalny smak i są bogatym żródłem zdrowych tłuszczy, witamin, minerałów i blonnika.
+ Błonnik z buraków, cykorii i grochu; błonnik roślinny zapewnia właściwą konsystencję gotowego chleba i zwiększa zawartość błonnika.
+ Fiberfin to naturalna bezglutenowa mąka zawierająca w 60% odporne na trawienie skrobie. Fiberfin ma dobry wpływ na proces trawienia, florę bakteryjną przewodu pokarmowego i system immunologiczny całego organizmu.
+ Jajka w proszku; jajka są niezbędnym składnikiem chleba, bez których by się rozpadał. Aby nie trzeba było ich dodawać w domu, zawarte są w składzie mieszanki chlebowej.
+ Białko z grochu; proteiny pochodzenia roślinnego
+ Sukrin to naturalny substytut cukru wytwarzany z alkoholu cukrowego o nazwie Erythritol, który występuje naturalnie m.in.w gruszkach, melonach i pieczarkach. Erythritol powstaje w wyniku naturalnego procesu fermentacji a Sukrin nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.
+ Sole mineralne; Chlorek sodu to po prostu sól kuchenna; część soli została zastąpiona chlorkiem potasu, ponieważ w diecie większości osób jest zbyt wiele sodu.
Proszek do pieczenia.
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzać piekarnik do 200 °C.
2. Wsypać zawartość torebki do miski i dolać 300 ml wody
3. Mieszać porządnie łyżką lub mikserem przez 5 minut i przelać ciasto do dołączonej formy aluminiowej
4. Posypać pestkami dyni i slonecznika
5. Piec 1 godzinę; jeśli pieczesz bułeczki, skróc czas pieczenia do 25 minut
6. Po upieczeniu przełożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia, w czasie stygnięcia nie nakrywać
Brød mix med chia og hamp - mieszanka do wypieku chleba z nasionami chia i maką konopną, bez glutenu, pszenicy, soi, mleka i drożdży
Waga netto: 250g (waga gotowego wypieku 530g)
Skład: błonnik {z korzenia buraka cukrowego, cykorii, grochu oraz Fiberfin® [odporna skrobia kukurydziana]}, ziarna i nasiona (słonecznik, sezam, siemię lniane), białko z grochu, białko konopne (4%), substancja słodząca (erythritol), mąka z nasion chia (4,8%), sustancja spulchniająca (wodoroęglan potasu, glukonolakton), sole mineralne (chlorek sodu i chlorek potasu).
Alergeny: sezam, kukurydza
Produkt odpowiedni dla wegan.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 164kcal / 682kJ, 8,9g tłuszcze (w tym 0,7g tłuszcze nasycone), 3,5g węglowodany (w tym 0,6g cukry), 9,3g białka, 18,2g błonnika, 0,4g soli
Producent: Wyprodukowano w Norwegii przez Funksjonell Mat AS | NO dlaelito Health Science GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne pieczywo tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Brod mix med chia og hamp - mieszanka do wypieku chleba z nasionami chia i mąką konopną, bez glutenu, pszenicy, soi, mleka i drożdży
Masa netto: 250g (waga gotowego wypieku 530g)
Składniki: błonnik {z korzenia buraka cukrowego, cykorii, grochu oraz Fiberfin® [oporna skrobia kukurydziana]}, ziarna i nasiona (słonecznik, sezam, siemię lniane), białko z grochu, białko konopne (4%), substancja słodząca erytrol, mąka z nasion chia (4,8%), sustancja spulchniająca (wodoroęglan potasu, glukonolakton), sole mineralne (chlorek sodu i chlorek potasu).
Alergeny: sezam.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 164kcal / 682kJ, 8,9g tłuszcze (w tym 0,7g tłuszcze nasycone), 3,5g węglowodany (w tym 0,6g cukry), 9,3g białka, 18,2g błonnika, 0,4g soli
Producent: Wyprodukowano w Norwegii przez Funksjonell Mat AS | NO dlaelito Health Science GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne pieczywo tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.