Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Trapa, mleczna czekolada bez cukru i glutenu z orzechami laskowymi słodzona stewią
Niskokaloryczna wersja popularnej 'czekolady z okienkiem' - jedna kostka tej czekolady to tylko 17kcal.
Wytwarzane w hiszpańskiej manufakturze o 125-letniej tradycji czekolady Trapa powstają według tradycyjnej, pilnie strzeżonej receptury, z tą różnicą, że wyeliminowanych z nich nadmiar cukru zastąpiono słodyczą pochodzącą z liści południowoamerykańskiej stewii. Dzięki temu czekolady Trapa są znacznie mniej kaloryczne od zwykłej czekolady i zawierają zdecydowanie mniej węglowodanów. Słodzona stewią czekolada jest odpowiednia dla diabetyków (patrz WW i WBT na opakowaniu). Manufaktura Trapa jest fabryką czekolady wolną od glutenu - czekolady mają hiszpański certyfikat zaświadczający, że są odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, w tym także dla osób chorych na celiakię.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Trapa chocolate extrafino con leche y avellanas con stevia - Mleczna czekolada bez cukru, z orzechami laskowymi, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 75g
Produkt o obniżonej zawartości cukru. 1 WW=33g, 1WBT=29g wg SGGW
Składniki: substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, mleko w proszku, orzechy laskowe (12%), miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat.
Masa kakaowa min. 27%. Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukier występujący naturalnie w składnikach. Produkt bezglutenowy.
Alergeny: mleko, orzechy, soja. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 2314kJ / 555kcal, tłuszcze 36g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18g), węglowodany 52g (w tym cukry 6g, poliole 44g), białko 6g, sól 0,2g
Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez EUROPRALINÉ, S.L. (Chocolates Trapa), Autovia A-620, Km 90. 34208 DUENAS (Palencia)
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.