Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Bob's Red Mill Mąka Bezglutenowa 297kcal
Mąka Bob's Red Mill to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni bezglutenowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 1:1 jako alternatywę dla zwykłej mąki - przygotowane z niej ciasto, naleśniki czy pizza smakują tak samo, jak przygotowane ze zwykłej mąki.
Ponieważ w zwykłych mąkach rolę 'zlepiacza' pełni gluten, stosując mąkę bezglutenową warto używać dodatkowych zagęstników, najlepiej sprawdza się guma ksantanowa w następujących ilościach:
+ dodaj 1/4 łyżeczki gumy ksantanowej do ciastek bezglutenowych
+ dodaj 1/2 łyżeczki gumy ksantanowej do ciasta bezglutenowego
+ dodaj 1 i 1/2 łyżeczki gumy ksantanowej do chleba bezglutenowego
+ dodaj 2 łyżeczki gumy ksantanowej do pizzy bezglutenowej
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Uniwersalna mąka bezglutenowa, beznabiałowa, bezzbożowa
Waga netto: 0,623 kg
Skład: mąka z fasoli garbanzo, skrobia ziemniaczana, mąka z tapioki, biała mąka z sorgo, mąka z fasoli fava.
Producent: Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.