• Promocja
  • -20%
  • Obecnie brak na stanie
Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
  • Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
  • Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
  • Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Universal Gluten Free Flour, Free of Wheat
Kod produktu: a2039978004529
Bob's Red Mill

Bob's Red Mill Mąka Bezglutenowa 297kcal

Obecnie brak na stanie

Niskowęglowodanowa, bezglutenowa mąka Bob's Red Mill jest najpopularniejszą w USA mąką low-carb. Doskonale sprawdza się jako baza do chleba, naleśników, ciast lub pizzy a przygotowane z niej potrawy nie różnią się smakiem od zwykłych wypieków wysokowęglowodanowych.

29,90 zł

23,92 zł netto

23,92 PLN brutto Zniżka 20%
Ilość produktów:

3.84zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Mąka Bob's Red Mill to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni bezglutenowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 1:1 jako alternatywę dla zwykłej mąki - przygotowane z niej ciasto, naleśniki czy pizza smakują tak samo, jak przygotowane ze zwykłej mąki.

Ponieważ w zwykłych mąkach rolę 'zlepiacza' pełni gluten, stosując mąkę bezglutenową warto używać dodatkowych zagęstników, najlepiej sprawdza się guma ksantanowa w następujących ilościach:

+ dodaj 1/4 łyżeczki gumy ksantanowej do ciastek bezglutenowych

+ dodaj 1/2 łyżeczki gumy ksantanowej do ciasta bezglutenowego

+ dodaj 1 i 1/2 łyżeczki gumy ksantanowej do chleba bezglutenowego

+ dodaj 2 łyżeczki gumy ksantanowej do pizzy bezglutenowej

 

Wartości Odżywcze

Porcja 34g

Wartości odżywcze w:
Porcja 34g
100g
Kalorie
100.00
294.10
kJ
425.00
1,249.90
Tłuszcze, w tym
1.00
2.90
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
19.00
55.90
cukry
1.00
2.90
poliole
skrobie
Białko
3.00
8.80
Błonnik
3.00
8.80
Erytrytol
Sód
0.00
0.00
(ekwiwalent soli)
0.00
0.00
Uwagi

Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free All Purpose Baking Flour - Uniwersalna mąka bezglutenowa, beznabiałowa, bezzbożowa

Waga netto: 0,623 kg 

Skład: mąka z fasoli garbanzo, skrobia ziemniaczana, mąka z tapioki, biała mąka z sorgo, mąka z fasoli fava.

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.