P28 Naleśniki Proteinowe Maślanka & Gryka 0,45kg
Najważniejsze cechy naleśników białkowych P28:
- 28g białka najwyższej jakości w porcji 2 naleśniki
- bez konserwantów
- bez syropu fruktozowego
- bez sztucznych aromatów
- żadnych sztucznych barwników
- bez spulchniaczy opartych na aluminium
- bez GMO
- bez tłuszczy trans
- bez tłuszczy nasyconych
Naleśniki proteinowe P28 są napakowane białkiem - 2 naleśniki zawierają aż 28g białka! Ich formuła została przygotowana tak, żeby zawierały tylko naturalne składniki i najwyższej jakości białko czyli izolat białka serwatkowego.
Wartości Odżywcze
P28 Buttermilk Buckwheat Pancake Mix - 16 oz - Mieszanka do przygotowania naleśników z mąką gryczaną i słodką maślanką
Masa netto: 453g
Skład: Mąka gryczana, pełnoziarnista mąka owsiana, izolat białka serwatkowego (z mleka) {białko serwatkowe, emulgator lecytyna sojowa}, gluten pszenny, pełnoziarnista mąka gryczana, maślanka ze słodkiej śmietanki (z mleka), substancja spulchniająca fosforan monowapniowy, naturalne aromaty, substancja spulchniająca wodorowęlan sodu, sól morska.
Alergeny: mleko, soja, owies; produkowane w zakładzie, w którym przetwarzane są także jaja i orzechy.
Wartości odżywcze na 1 porcję (45g), 10 porcji w opakowaniu: 160kcal / 669kJ, 2g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 20g węglowodanów (w tym 2g cukru), 14g białka, 2g błonnik, 410mg sodu (ekwiwalent 1025mg soli), 5mg cholesterolu.
Wartości odżywcze na 100g: 355kcal / 1485kJ, 4,44g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 44,4g węglowodanów (w tym 4,44g cukru), 31g białka, 4,44g błonnik, 910mg sodu (ekwiwalent 2,27g soli), 11mg cholesterolu.
Producent: Wyprodukowano w Kanadzie dla P28 Foods, Inc., Syracuse, New York, USA.
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętej puszce, chronić przed światłem.
Przygotowanie (2 naleśniki): Rozgrzej patelnię. Zmieszaj 90g P28 Buttermilk Buckwheat Pancake Mix z 115ml wody. Jeśli chcesz, możesz dodać 2 łyżeczki oleju kokosowego. Wylewaj porcje na rozgrzaną patelnię, odwracaj na drugą stronę, gdy spód się zezłoci i smaż jeszcze 30 sekund. Wskazówka: jeśli chcesz uzyskać bardziej zawarte nalesniki, możesz nieco zmniejszyć ilość wody.