Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Body Attack Proteinowy pudding czekoladowy 79g białka
NOWA FORMUŁA budyniu gwarantuje kremową konsystencję nawet, jeśli przygotujesz pudding z wodą a nie z mlekiem.
Proteinowy budyń o smaku podwójnie czekoladowym, wzbogacony cynkiem.
Bardzo szybki i prosty w przygotowaniu - nie wymaga gotowania i studzenia, wystarczy szklanka zimnego mleka lub wody i 2-3 minuty, aby cieszyć się pełną miską pysznego budyniu!
Budyń proteinowy Body Attack zawiera ponad 79% wysokiej jakości białka, zastosowanego w miejsce tradycyjnej skorbii kukurydzianej dodawanej do zwykłego budyniu.
Mleko i białko serwatkowe należą do najbardziej wartościowych biologicznie źródeł białka, dlatego proteinowy budyń Body Attack może wspierać dietę białkową i przyczyniać się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Ponadto, zastosowane białka są bogate w następujące aminokwasy: L - leucyny , L- izoleucyny i L - waliny, określane w języku dietetyków sportowych jednym hasłem BCAA. 100g gotowegobudyniu Body Attack zawiera od 15 do około 17 g BCAA, co oznacza, że jest nie tylko pysznym deserem, ale też istotną pozycją w menu sportowców i osób na diecie, ponieważ wiadomo, że BCAA odgrywa kluczową rolę w mertaboliźmie białek i energii.
Budyń Body Attack jest idealnym posiłkiem dla osób na diecie, dbających o figurę i liczących kalorie - z budyniem Body Attack możesz cieszyć się smakiem pysznego deseru nie martwiąc się o swoją sylwetkę.
Inne wartościowe składniki w budyniu Body Attack:
- Witaminy B1, B2, niacyna, B12, kwas foliowy, kwas pantotenowy i biotyna są szczególnie aktywne w procesie metabolizmu energii, cukrów i aminokwasów w organizmie i przyczyniają się do prawidłowej aktywności metabolicznej podczas utraty wagi.
- Witamina B2, niacyna, kwas foliowy, biotyna i kwas askorbinowy poprawiają utrzymanie dobrej kondycji skóry i włosów oraz do prawidłowego tworzenia kolagenu.
- Witamina B6 i kwas pantotenowy wspomagają syntezę białka i normalizują metabolizm hormonów steroidowych, witaminy D i niektórych neuroprzekaźników.
- Kwas askorbinowy i witamina E pomagają chronić nasze komórki ciała i mięśni przed stresem oksydacyjnym
- Kwas foliowy przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i zmniejsza zmęczenie.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Body Attack protein pudding chocolate flavor with zinc and BCAA - proteinowa mieszanka do przygotowania budyniu o smaku czekoladowym, zawiera substancje słodzące
Mas netto: 210g
Składniki: Białko mleka w proszku ( 84,2%), kakao odtłuszczone (8%), koncentrat białka serwatkowego (z mleka) (2,5%), substancje zagęszczające {karboksymetyloceluloza, guma guar, guma ksantanowa, alginian sodu}, aromat, emulgator lecytyna sojowa, stabilizatory {dwufosforan disodowy, difosforan tetrasodowy}, substancja przeciwzbrylająca siarczan wapnia, substancje słodzące: acesulfam potasowy, sukraloza; sól, kwas L-akorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferolu, kwas D-pantotenowy, rybloflawina, hydrochlorek pirydoksyny, tlenek cynku, mononitran tiaminy, tlenek cynku, kwas foliowy, D-biotyna, cyjanokobalamina.
Alergeny: mleko, soja;
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 363kcal / 1541kJ, 3g tłuszczu (w tym 1,4g tłuszcze nasycone), 3,4g węglowodany (w tym 1,4g cukru), 79,3g białka, 0,5g soli
Wartości odżywcze na 1 porcję z mlekiem (30g produktu +200ml mleka 1,5% tłuszczu), 7 porcji w opakowaniu: wartość energetyczna 203kcal / 857kJ, 4,1g tłuszczu (w tym 2,3g tłuszcze nasycone), 10,6g węglowodany (w tym 10,3g cukru), 30,5g białka, 0,4g soli
Wartości odżywcze na 1 porcję z wodą (30g produktu +200ml wody), 7 porcji w opakowaniu: wartość energetyczna 109kcal / 462kJ, 0,9g tłuszczu (w tym 0,4g tłuszcze nasycone), 1g węglowodany (w tym 0,4g cukru), 23,8g białka, 0,2g soli
Producent: Wyprodukowano w Niemczech dla Body Attack, Niemcy
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pokrywką opakowaniu.
Sposób przygotowania: Zmieszaj 30g proszku budyniowego z 200ml chudego mleka (1,5% tłuszczu) lub zimnej wody, roztrzep widelcem i odstaw na parę chwil do uzyskania pożądanej konsystencji.