PUDEŁKO X 12 SZTUK
Nie ma nic lepszego niż domowa szarlotka... a może jest coś równie dobrego? Jeśli jesteś fanem szarlotki, na pewno zachwycisz się smakiem proteinowego batona Quest z jabłkami, migdałami i cynamonem! Zawiera potężny łądunek 20g białka a przy tym ma zaledwie 6g aktywnych węglowodanów!
Batony Quest to idealny odżywczy baton dla każdego, kto oczekuje wysokiej jakości białka bez zbędnych wypełniaczy, a jednocześnie chce wyeliminować z diety znaczną ilość węglowodanów. Questy są pyszne jak zwyczajne słodkości, a przy tym zawierają starannie dobrane składniki, mnóstwo białka i błonnika, które dają uczucie sytości, wspomagają trawienie i ułatwiają utratę wagi.
Wybierając batony Quest wybierasz:
- do 20g najwyższej jakości białka,
- białko pochodzące wyłącznie i izolatu białka serwatkowego lub micelarnej kazeiny (izolat białek mleka)
- najniższą możliwą wartość węglowodanów przyswajalnych (maksymalnie 6g)
- słodycz pochodzącą z stewii, erytrytolu lub sukralozy - wyłącznie substancji słodzących pochodzenia naturalnego
- aż 17g - 20g błonnika w jednym batonie
- żadnej żelatyny
- żadnej gliceryny
- ani grama białka sojowego
- zero wypełniaczy
- żadnych częstych alergenów - glutenu, soi, jaj
Masz ochotę na coś napawdę pysznego - spróbuj triku amerykańskich sportowców i podgrzej baton Quest 30 sekund w mikrofalówce. Otrzymasz aromatyczną, ciągnącą się, słodką i obłędnie pyszną masę, która dosłownie rozpływa się w ustach i zachwyca smakiem.
Quest to jedyne batony, które mają tak niską zawartość węglowodanów. Metoda ich wytwarzania jest na tyle unikalna, że jest w trakcie procesu objęcia ochroną patentową USA! To dlatego nie znajdziesz w sklepach innych batonów, które miałyby tak dobry skład, tak wysoką zawartość białka i tak niską zawartość węglowodanów netto!
W batonach Quest znajdziesz takie składniki jak:
- Izolat białka serwatkowego - uważany za najlepiej dostępne i najszybciej przyswajalne (kilka minut!) źródło białka o niesamowitym profilu aminokwasowym, który zapewnia organizmowi wartościowe białko, które zwiększa masę mięścniową, wspomaga utratę tłuszczu i zwiększa odpornośćorganizmu. To jedno z najdroższych białek, wielokrotnie drożze od białek sojowych.
- Izolat białek mleka - najwyższej jakości białko mleczne wolno trawione, bez laktozy i bez cholesterolu. W przeciwieństwie do żelatyny stosowanej w innych batonach jako wypełniacz białkowy, izolat białek mleka ma kompletny profil aminokwasowy i jest w pełni przyswajalnym białkiem. Co istotne dla osób dbających o szczupłą sylwetkę, izolat białek mleka zawiera m.in. CLA (kwas linolenowy) odpowiedzialny za ograniczanie ilości tłuszczu magazynowanego w organiźmie.
- Błonnik IMO, czyli izomalto-oligo-sacharydy - błonnik pochodzenia roślinnego zbliżony do uzyskiwanej z cykorii inuliny. Błonniki te są niemal identyczne w smaku, mają tylko jedną istotną różnicę - IMO nie podrażnia przewodu pokarmowego, co ma istotne znaczenie dla osób o wrażliwym żołądku.
- A oprócz tego migdały, masło orzechowe, orzechy cashew, wyłącznie naturalne aromaty, stewię, erythritol i sukralozę.
Wartości Odżywcze
Quest Bar Protein Bar Apple Pie - Wysokoproteinowy baton migdałowy z jabłkami o smaku szarlotki, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 60g x 12
Składniki: Mieszanka proteinowa (izolat białek mleka, izolat białka serwatkowego (z mleka)), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, migdały, woda, suszone jabłka, naturalne aromaty, substancja słodząca erytrytol, sól morska, cynamon, substancja słodząca sukraloza.
Alergeny: migdały oraz składniki pochodzenia mlecznego.
Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 796kJ/190kcal, tłuszcze 6g (w tym kwas tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 8g (w tym cukry 4g, erytrytol 2g), białko 20g, błonnik 16g, sól 0,5g
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1326kJ/316kcal, tłuszcze 10g (w tym kwas tłuszczowe nasycone 0,83g), węglowodany 13,7g (w tym cukry 3,3g, erytrytol 6,7g), białko 33,3g, błonnik 26,7g, sól 0,83g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Quest Nutrition, LLC
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Najlepiej spożyć przed: data EXP na opakowaniu w formacie USA tj. MM/DD/RR - pierwsza liczba odnosi się do miesiąca, druga do dnia, trzecia do roku