• Obecnie brak na stanie
Skinny Pizza - a mixture for baking a low-carb pizza
  • Skinny Pizza - a mixture for baking a low-carb pizza
  • Skinny Pizza - a mixture for baking a low-carb pizza
  • Skinny Pizza - a mixture for baking a low-carb pizza
Kod produktu: a35905279424098
Skinny Body

Skinny Pizza - Mix do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Obecnie brak na stanie

Skinny Pizza to jedyna dostępna na rynku mieszanka na pizzę na bazie mąki migdałowej o tak niskiej zawartości węglowodanów! margharita, pepperoni czy pizza funghi - znikają z listy dań zakazanych! Jeśli tęsknisz za smakiem świeżej, pachnącej pizzy z ciągnącym serem i soczystymi dodatkami... zapomnij o ograniczeniach.

13,89 zł netto

14,58 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 143 g; 10.20zł/100g

Główny smak: Smak pizza – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Skinny Pizza to pizza Adama w nowym opakowaniu przeznaczonym na polski rynek.

Absolutna nowość na rynku - pizza który zawiera w 100g wagi tylko 4,2 g węglowodanów. Dla porównania w 100g zwykłej pizzy jest średnio ponad 60g węglowodanów!  

Skinny Pizza to gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej z której upieczesz doskonałą, smaczną i zdrową pizzę nie wychodząc z domu.  

 

Skinny Pizza - mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Waga netto: 143g (waga gotowego wypieku około 450g)

Skład: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, białko w proszku, sól jodowana, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże.

Alergeny: orzechy, gluten. Może zawierać śladowe ilości łubinu oraz soi.

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku (wg. instrukcji na opakowaniu): 308kcal, 37g białka, 4,2g węglowodany, 16g tłuszcze, 3,8g błonnik.

Producent:  ActivePol Dagmara Boczkowska, Budowlanych 11, 68-200 Żary

Sposób przygotowania: 

  • Do miski wsypujemy mieszankę, dodajemy drożdże, dokładnie mieszamy, dodajemy 2 łyżki oliwy i 150 ml letniej przegotowanej wody. 

  • Wyrabiamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Nformie do pizzy kładziemy papier do pieczenia i po odpowiednim podwinięciu brzegów papieru równomiernie rozprowadzamy ciasto. Smarujemy je następnie sosem do pizzy (do kubka ze 100 ml ciepłej wody wsypujemy łyżeczkę bazylii, pół łyżeczki oregano, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego i odstawiamy na 5 minut, następnie dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego i po dokładnym wymieszaniu sos jest gotowy). 

  • Układamy dodatki - według uznania - tuńczyk, wędliny, pieczarki, oliwki, kapary, cebulę....Całość posypujemy tartym serem i odstawiamy na 25 minut w ciepłe miejsce. 

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy pizzę przez 25 - 30 minut.

Wartości Odżywcze

Porcja 60g

Wartości odżywcze w:
Porcja 60g
100g
Kalorie
184.80
308.00
kJ
774.31
1,290.52
Tłuszcze, w tym
9.60
16.00
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
2.52
4.20
cukry
poliole
skrobie
Białko
22.20
37.00
Błonnik
2.28
3.80
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi

Skinny Pizza - mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Waga netto: 143g (waga gotowego wypieku około 450g)

Skład: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, białko w proszku, sól jodowana, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże.

Alergeny: orzechy, gluten. Może zawierać śladowe ilości łubinu oraz soi.

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku (wg. instrukcji na opakowaniu): 308kcal, 37g białka, 4,2g węglowodany, 16g tłuszcze, 3,8g błonnik.

Producent:  ActivePol Dagmara Boczkowska, Budowlanych 11, 68-200 Żary

Sposób przygotowania: 

  • Do miski wsypujemy mieszankę, dodajemy drożdże, dokładnie mieszamy, dodajemy 2 łyżki oliwy i 150 ml letniej przegotowanej wody. 

  • Wyrabiamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Nformie do pizzy kładziemy papier do pieczenia i po odpowiednim podwinięciu brzegów papieru równomiernie rozprowadzamy ciasto. Smarujemy je następnie sosem do pizzy (do kubka ze 100 ml ciepłej wody wsypujemy łyżeczkę bazylii, pół łyżeczki oregano, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego i odstawiamy na 5 minut, następnie dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego i po dokładnym wymieszaniu sos jest gotowy). 

  • Układamy dodatki - według uznania - tuńczyk, wędliny, pieczarki, oliwki, kapary, cebulę....Całość posypujemy tartym serem i odstawiamy na 25 minut w ciepłe miejsce. 

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy pizzę przez 25 - 30 minut.