• Promocja
  • -22,61%
  • Obecnie brak na stanie
Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
  • Ciemna czekolada do picia Bournville 40kcal (saszetka)
Kod produktu: c722776000380
Splenda

Splenda - słodzik 100 tabletek

Data ważności: 15.03.2026Obecnie brak na stanie

Splenda®

  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
  • zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
12,87 zł

9,22 zł netto

9,96 PLN brutto Zniżka 22,61%
Ilość produktów:

Masa netto 5.5 g; 181.09zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów. 

Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna tabletka Splenda® (odpowiada 1 łyżeczce do herbaty cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki. 

Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).

Najważniejsze informacje o Splenda®*:

  • zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®

Wartości Odżywcze

Porcja 0.06g

Wartości odżywcze w:
Porcja 0.06g
100g
Kalorie
0.21
348.00
kJ
0.87
1,458.12
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
0.05
76.90
cukry
poliole
skrobie
Białko
0.01
10.00
Błonnik
0.00
1.60
Erytrytol
Sód
0.00
0.70
(ekwiwalent soli)
0.00
1.75
Uwagi

Splenda słodzik stołowy w tabletkach z sukralozą

Masa netto 5,5g (dyspenser 100 tabletek)

Składniki: laktoza (z mleka), substancja słodząca sukraloza (11%), leucyna, guma celulozowa. 

Alergeny: mleko, soja, laktoza

Wartości odżywcze na 100g produktu: 348kcal, 10g białka, 76,9g węglowodany, 0g tłuszcze, 1,6g błonnik, 0,7g sód.

Wartości odżywcze na 1 tabletkę: 0,2kcal, śladowe ilości białka, śladowe ilości węglowodanów, śladowe ilości tłuszczów.

Producent: Wyprodukowano i zapakowano Ww Wielkiej Brytanii dla McNeil Nutritionals Limited,PO Box SCE 14638,Bracknell,RG12 2BR, UK.

Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.