Domowy pudding proteinowy – przepis

0
Domowy pudding proteinowy – przepis
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Ze sklepów zaczęły masowo znikać puddingi proteinowe! Wiele osób nie wie, czym zastąpić swoją ulubioną, proteinową przekąskę

Przychodzimy na ratunek z przepisem na domowy pudding proteinowy! Z 4 składników (nie wliczając wody 😉)!

Nasz pudding proteinowy jest 2x większy od sklepowego! Porcja 400g ma 190 kcal i 28g bialka i to Ty wybierasz smak!

Do przygotowania potrzebujesz:

✅350ml wody (może być również mleko lub napój roślinny)

✅40g odżywki białkowej (nie izolat)

✅5g mąki ziemniaczanej (lub budyniu w proszku)

✅3g karagenu

✅Opcjonalnie słodzik (nie erytrol) i/lub aromat (my użyliśmy najnowszego aromatu w proszku Funky Flavors Splash Cookies & Cream)

✅szczypta soli

przygotowanie:

Wszystkie suche składniki zmieszaj ze sobą bardzo dokładnie (to ważne). Następnie wsyp do garnuszka z zimną wodą i zagotuj ciągle mieszając! Jeszcze płynny, ale już lekko gęsty zdejmij z ognia (zgęstnieje jak ostygnie).

Jeśli nie chcesz by utworzył się tzw. „kożuch” nakryj pudding folią spożywczą. Gotowe!

Możesz zajadać ciepły lub zimny z lodówki!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes