
Ze sklepów zaczęły masowo znikać puddingi proteinowe! Wiele osób nie wie, czym zastąpić swoją ulubioną, proteinową przekąskę
Przychodzimy na ratunek z przepisem na domowy pudding proteinowy! Z 4 składników (nie wliczając wody 😉)!
Nasz pudding proteinowy jest 2x większy od sklepowego! Porcja 400g ma 190 kcal i 28g bialka i to Ty wybierasz smak!
Do przygotowania potrzebujesz:
✅350ml wody (może być również mleko lub napój roślinny)
✅40g odżywki białkowej (nie izolat)
✅5g mąki ziemniaczanej (lub budyniu w proszku)
✅3g karagenu
✅Opcjonalnie słodzik (nie erytrol) i/lub aromat (my użyliśmy najnowszego aromatu w proszku Funky Flavors Splash Cookies & Cream)
✅szczypta soli
przygotowanie:
Wszystkie suche składniki zmieszaj ze sobą bardzo dokładnie (to ważne). Następnie wsyp do garnuszka z zimną wodą i zagotuj ciągle mieszając! Jeszcze płynny, ale już lekko gęsty zdejmij z ognia (zgęstnieje jak ostygnie).
Jeśli nie chcesz by utworzył się tzw. „kożuch” nakryj pudding folią spożywczą. Gotowe!
Możesz zajadać ciepły lub zimny z lodówki!