Proteinowy sernik jaglany

0
Proteinowy sernik jaglany
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Proteinowy Sernik jaglany, ale nie jagielnik, gdyż ta nazwa jest zarezerwowana dla wegańskiej wersji sernika. Ta jest proteinowa: bogata w białka mleczne i zawiera jajka.

Przepis jest prosty i wielofunkcyjny: można zrobić dużą blachę, babeczki lub kilka mniejszych porcji.

Proteinowy sernik jaglany – składniki

(4 porcje, 299 kcal każda)

🍰3 jajka

🍰90g kaszy jaglanej suchej, wyplukanej

🍰750g serka milsani, kvarga lub gęstego skyra

🍰erytrol do smaku

🍰60 ml wody

🍰aromat, sprawdzi się waniliowy lub migdałowy, Tutaj Funky Flavors Splash Vanilla Caramel

🍰dodatki wg fantazji np. Frużelina, kakao

Wszystkie składniki zblendować. Masę rozlać między foremki lub do 1 dużej. Sypnąć lub rozłożyć dodatki. Piec 40 minut w 170 stopniach.

Zostaw na noc w lodówce, aby osiągnął kremową konsystencję.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes