Fenyloalanina
Fenyloalanina to organiczny związek chemiczny, który jest jednym z aminokwasów egzogennych, czyli takich, które nie są syntetyzowane przez organizm człowieka. … Read More „Fenyloalanina”
Fenyloalanina to organiczny związek chemiczny, który jest jednym z aminokwasów egzogennych, czyli takich, które nie są syntetyzowane przez organizm człowieka. … Read More „Fenyloalanina”
Enzymy trawienne to grupa enzymów, których wydzielanie następuje w układzie pokarmowym. Ich celem jest wspomaganie trawienia różnych produktów. Do enzymów … Read More „Enzymy trawienne”
Ekdysteron, także beta-ekdysteron jest substancją posiadającą silne działanie anaboliczne, czyli wspomagające budowę tkanki mięśniowej. Jest związkiem opartym na łańcuchu aminokwasu … Read More „Ekdysteron”
EAA to skrót od Essential Amino Acid, czyli aminokwasów egzogennych. Są to aminokwasy, które nie mogą być syntetyzowane przez organizm … Read More „EAA”
Diwinian choliny, inaczej określany jako dwuwinian choliny jest estrem kwasu winowego oraz choliny – składnika, który odpowiada za prawidłowe działanie … Read More „Diwinian choliny”
Diosmina zalicza się do organicznych związków chemicznych, glikozydowanych flawonoidów. Została po raz pierwszy wyizolowana z owoców cytrusowych, natomiast obecnie otrzymywana … Read More „Diosmina”
Magnez to jeden z najważniejszych pierwiastków potrzebnych człowiekowi. Jest on dostępny w szeregu różnych preparatów do suplementacji, które zalecane są … Read More „Diglicynian magnezu”
Dekstroza to inaczej cukier gronowy, jest podobna do glukozy, która zaliczana jest do węglowodanów prostych. Dzięki temu jest łatwo przyswajalna … Read More „Dekstroza”
Kwas d-asparaginowy, nazywany w skrócie DAA, jest aminokwasem, który naturalnie występuje zarówno w organizmie człowieka, jak i w różnych produktach … Read More „DAA”
Cytryniec chiński (Schisandra chinensis (Turcz.) Baill.) jest rośliną zaliczaną do rodziny cytryńcowatych. Rośnie przede wszystkim w Rosji oraz w Chinach, … Read More „Cytryniec chiński”