Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Carley's organiczne surowe białe masło migdałowe bez soli i cukru
Surowe masło migdałowe Carley's powstaje w procesie mielenia na zimno obranych nieprażonych migdałów, w trakcie którego temperatura nie przekracza 44°C - dzięki temu masło migdałowe zachowuje więcej cennych składników odżywczych i ma wyjątkowy, pyszny smak.
Surowe masło migdałowe Carley's powstaje z migdałów pochodzących z certyfikowanych organicznych upraw i jest mielone w tradycyjnej kornwalijskiej prasie mechanicznej w temperaturze nie wyższej niż 44°C. Idealnie gładkie, jasne, prawie białe, aromatyczne masło doskonale nadaje się do smarowania, ale także jako baza do dipów lub sosów.
W manufakturze Carley's nie używa się rafinowanych tłuszczy, żadnej formy oleju palmowego, emulgatorów ani żadnych innych sztucznych składników.
Jeśli często sięgasz po masło migdałowe zwróć uwagę na to, czy powstaje z migdałów w skórkach czy z migdałów obranych - ma to istotne znaczenie, ponieważ w skórce migdałowej znajdują się duże ilości kwasu fitowego - substancji przeciwodżywczej, która blokuje w organizmie przyswajanie minerałów.
Surowe masło migdałowe vs. masło z prażonych migdałów - czym się różnią?
Migdały są bogate w tłuszcze jednonienasycone, które wspomagają zdrowie serca i utrzymanie zdrowego poziomu cholesterolu - ale prażenie migdałów zmienia strukturę zawartych w nich wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zwiększając ich podatność na procesy utleniania i rozpadania - to dlatego masła z prażonych orzechów należy przechowywać w lodówce, a surowe masło migdałowe nie jest w ogóle podatne na jełczenie i nie musi stać w lodówce nawet po otwarciu słoika.
Najważniejsze informacje o surowym maśle migdałowym Carley's
- z surowych migdałów
- mielone w niskiej temperaturze - zachowuje wartości odżywcze, bez akrylamidu
- z mechanicznie obranych migdałów - bez brązowej skórki będącej źródłem szkodliwego kwasu fitowego
- bez dodatku cukru i soli
- bezglutenowe
- wegańskie
- bez GMO
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Carley's Organic Raw White Almond Butter - organiczne białe masło migdałowe z surowych migdałów, bez dodatku soli i cukru
Masa netto: 170g
Składniki: Organiczne obrane migdały, organiczny olej słonecznikowy (9%).
100% składników pochodzi z upraw organicznych. GB-ORG-05 / gospodarstwo spoza UE, certyfikat Soli Association
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 2544kJ / 609kcal, tłuszcz 55g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5g), węglowodany 18g (w tym cukry 4,5g), białko 20g, błonnik 9g , sól 75mg
Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Carley's of Cornwall Ltd, Great Wheal Daniel, Chacewater, TR4 8FP
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Mieszać przed każdym użyciem. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 miesięcy.