Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Justine's Nut Butter Chocolate Hazelnut & Almond - czekoladowy krem laskowo-migdałowy
Justin's Nut Butter Chocolate Hazelnut & Almond Butter to niewiarygodnie pyszne, w pełni naturalne masło z prażonych na sucho kalifornijskich migdałów i orzechów laskowych z dodatkiem kakao i masła kakaowego. Powstaje w niewielkich partiach aby zapewnić najwyższy standard jakości i intensywny świeży smak i aromat. Justin's wykorzystuje wyłącznie składniki z kontrolowanych zrównoważonych upraw bez GMO z możliwie najbardziej lokalnych źródeł.
Szybkie pytanie: czy zdarza ci się jeść tort na śniadanie? Nie? Na pewno? A wiesz, że popularne kremy czekoladowe do smarowania mogą mieć więcej cukru niż kawałek ciasta? Serio. Sprawdź, poczekamy... Widzisz?! Mówiliśmy! To w ramach ostrzeżenia, bo krem laskowo-czekoladowy Justin's Nut Butter to nie jest ten smak - to nie jest smak cukru. To głęboki smak kakao i prażonych orzechów laskowych w ich najczystszej postaci, klasyczny, głęboki, intensywny na języku, satysfakcjonujący, na długo zostaje w ustach. Uzależnia.
Zastanawiasz się dlaczego gość o imieniu Justin nazwał linię maseł swoim imieniem? Ludzie często go o to pytają! Jednym z powodów jest to, że jest dumny z każdego słoiczka, który wyjeżdża w świat z jego manufaktury. Poświęcił lata doskonaleniu jedynego w swoim rodzaju procesu mielenia orzechów,któremu masła Justin's zawdzięczają swój niebywale intensywny smak i perfekcyjną konsystencję. A może po prostu dlatego, że praca przy wymyślaniu wyjątkowych maseł i przepisów z ich wykorzystaniem pożera tak wielkie pokłady jego kreatywności, że nie zostaje jej już wiele na tak przyziemne kwestie jak nadawanie imion - spytajcie o t jego syna, Justina, albo jego córkę, Justin... :)
Justine's Nut Butter Chocolate Hazelnut & Almond Butter - najważniejsze informacje
- 66% mniej cukru niż wiodące krey czekoladowe do smaorowania
- bez glutenu
- 100% naturalny skład
- 0g tłuszczy trans
- źródło błonnika
- odpowiedni dla wegan
Dlaczego w masłach Justin's Nut Butter używa się oleju palmowego
Olej palmowy to drażliwy temat - warto wiedzieć na jego temat więcej, bo olej olejowi nie równy!
W Justin's Nut Butter używamy oleju palmowego, ponieważ jest to olej niezawierający GMO, nieutwardzony, który działa jako stabilizator i zmniejsza separację oleju. Oznacza to mniej zamieszania dla Ciebie za każdym razem, gdy sięgasz o słoiczka z masłem! Dodanie innych płynnych olejów nie ustabilizowałoby masła orzechowego i zwiększyłoby ilość warstwy olejowej w górnej części słoika.
Od samego początku Justin koncentrował się na pozyskiwaniu wszystkich naszych składników ze zrównoważonych upraw, w tym przede wszystkim oleju palmowego, i nieustannie podnosimy standardy w tej dziedzinie. Jesteśmy członkami RSPO (Round Table on Sustainable Palm Development), organizacji, która obecnie odpowiada za około 20% całkowitej podaży oleju palmowego. RSPO promuje zrównoważone praktyki rolnicze i inicjatywy na rzecz praw człowieka na poziomie pojedynczego gospodarstwa, jednocześnie promując edukację na temat uprawy i stosowania certyfikowanego zrównoważonego oleju palmowego. RSPO jest obecnie wiodącą organizacją w zakresie pozyskiwania oleju palmowego pozyskiwanego w sposób zrównoważony, a Justin's jest dumny z tego, że jest jedną z firm, które aktywnie uczestniczą i inwestują we wspieranie tych inicjatyw.
Cały nasz certyfikowany organiczny olej palmowy pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej i jest certyfikowany zgodnie z modelem łańcucha dostaw w pełni identyfikowalnym na każdym etapie. Olej palmowy używany w naszych masłach i przekąskach z masła orzechowego jest również certyfikowany jako część zrównoważonego modelu łańcucha dostaw. Oprócz członkostwa w RSPO wszyscy nasi dostawcy oleju palmowego wdrożyli własne niezależne polityki zrównoważonego rozwoju.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Justine's Nut Butter Chocolate Hazelnut & Almond Butter - krem kakaowy z orzechów laskowych i migdałów
Masa netto: 454g
Składniki: prażone na sucho orzechy laskowe i migdały, organiczny cuier trzcinowy w pudrze (zawiera organiczną skrobię z tapioki), organiczne kakao, organiczne masło kakaowe, olej palmowy, sól morska.
Alergeny: migdały, orzechy laskowe; może zawierać inne orzechy, w tym orzechy ziemne, oraz soję
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 625kcal/2618kJ, tłuszcze 50g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,4g), węglowodany 28g (w tym cukry 25g), błonnik 6,2g, białko 12,5g, sól 0.7g
Producent: Wyprodukowano w USA przez Justin's® LLC, 736 Pearl Street Boulder, CO 80302 United States
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem i dopływem powietrza. Nie ma potrzeby przechowywania w lodówce, produkt najlepiej rozsmarowuje się w temperaturze pokojowej. Produkt naturalny, bez emulgatorów, jego rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym - zmieszaj przed każdym spożyciem.