• Obecnie brak na stanie
CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly
  • CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly
  • CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly
  • CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly
  • CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly
  • CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly
  • CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly
Kod produktu: 850009089175
CanDo Keto Krisp

CanDo Keto Krisp Plant, Almond Butter Blackberry Jelly - wegański baton 10g białka & 2g cukru z MCT

Data ważności: 05.08.2023Obecnie brak na stanie

Odpowiedni dla diety ketogenicznej i paleo bezglutenowy, wegański baton na bazie migdałów, o krótkim, czystym składzie, charakteryzujący się bardzo niską zawartością węglowodanów netto (2g) i optymalną, nieprzesadzoną ilością białka (11g) - zgodnie z wytycznymi diety ketogenicznej.

16,88 zł netto

18,23 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 51 g; 35.75zł/100g

Główny smak: Smak jeżyny – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

CanDo Keto Krisp Plant, Almond Butter Blackberry Jelly to wegański keto baton bez orzechów ziemnych, mleka i laktozy, w formie sycącego, konkretnego batona o proporcjach makroskładników zoptymalizowanych pod kątem diety ketogenicznej.

Batony CanDo Keto Krisp są odpowiednie dla diety ketogenicznej i paleo, bezglutenowe, wegańskiej, mają krótki, czysty skład obejmujący wyłącznie 'prawdziwe' składniki, wśród których dominują migdał, uzupełnione odpowiednią ilością wysokiej jakości białka - odpowiednią dla diety ketogenicznej, czyli nie nadmiernie wysoką. Wegański baton Keto Krisp dostarcza 11g białka - dość, aby nie tracić mięśni, więcej na keto nie jest potrzebne.

Batony Keto Krisp charakteryzują się bardzo niską zawartością węglowodanów netto (4g w batonie) i, co może niektórych dziwić, dość niską w porównaniu do innych batonów zawartością błonnika - to jest zabieg celowy, bo wiele batonów zarówno białkowych, jak i ketogenicznych, zawiera za dużo błonnika, z jednej strony wywołując dolegliwości żołądkowe, z drugiej strony, w przypadku osób na diecie keto nadmiar błonnika, będącego de facto formą węglowodanów, może skutkować wytrąceniem ze stanu ketozy, dlatego tak istotne jest kontrolowanie także tego makroskładnika.

PB&J to nie pseudonim jakiegoś rapera lub DJ’a. To akronim od peanut butter and jelly sandwich, czyli popularnej w Stanach Zjednoczonych kanapki. Jej podstawowe części składowe to chleb, masło z orzeszków ziemnych oraz dżem owocowy w formie galaretki. Wbrew pozorom to połączenie składników początkowo nie było wcale takie oczywiste. Pierwotnie krem orzechowy był stosowany do dań słonych. Amerykańskie gospodynie domowe na własną rękę zajmowały się produkcją smarowidła, by kanapki z nim podane cieszyły najbliższych. W 1901 r. Boston Cooking School Magazine zaproponował wersję na słodko – trzy kromki cienkiego chleba, a pomiędzy nimi rozsmarowane masło fistaszkowe oraz galaretka owocowa. Taki pomysł szczególnie podbił serca najmłodszych smakoszy. A gdy cena orzechów spadła, a w sklepach pojawiło się krojone pieczywo, nie dało się już zatrzymać tej sławy! Maluchy z każdej klasy społecznej mogły sobie samodzielnie przygotować pyszną kanapkę, nawet gdy rodziców nie było w pobliżu. Brzuchy pełne, palce całe! I o to chodzi! 

Rzekomo już od II wojny światowej masło orzechowe i dżem stały się stałym elementem racji żywnościowych amerykańskich żołnierzy. Popularność i smakowitość PB&J została przypieczętowana ustanowieniem National Peanut Butter and Jelly Day, świętowanego 2 kwietnia.  

Jedną z wariacji na temat tego przysmaku jest „sandłicz” z masłem z migdałów z dodatkiem dżemu jeżynowego. Taka kompozycja naprawdę świetnie smakuje. Delikatna cierpkość jeżyn doskonale współgra z aksamitnym kremem. Tak, wiemy… Już w głowie liczysz kalorie. No to mamy dobrą wiadomość! Pyszny batonik niezwykle skutecznie przywołujący smak tradycyjnej kanapki — CanDo Keto Krisp Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly! Baton z masłem migdałowym i galaretką jeżynową ma same zalety: 

  • niska zawartość węglowodanów — zawiera tylko 4 g węgli netto na baton, 
  • aż 11 g białka, 
  • roślinna receptura, 
  • bez dodatku cukru, 
  • bezglutenowy – bez zbóż w składzie, 
  • naturalny – brak sztucznych barwników czy konserwantów, 
  • zawiera zdrowe tłuszcze – kokos i migdały. 

Batony Keto Krisp zawierają odpowiednią ilość tłuszczu (czyli sporo), umiarkowaną ilość białka, i skrajnie niską zawartość węglowodanów - ok 4g węglowodanów netto w batonie, co jest wartością nieosiągalną dla innych keto batonów o tej  masie. Bazują na prawdziwych składnikach, takich jak migdały orzechy, masło i miazga kakaowa. Nie zawierają sztucznych słodzików, glutenu, zbóż ani laktozy.

Najważniejsze informacje o keto batonach CanDo Keto Krisp 

  • ultra niskowęglowodanowe (węglowodany netto)
  • odpowiednie dla diety ketogenicznej
  • odpowiednie dla paleo
  • bez glutenu
  • bez zbóż
  • bez dodatku cukru
  • bez nadmiaru białka
  • bez nadmiaru błonnika
  • o krótkim, prostym, naturalnym składzie
  • zgodne  z zasadami ketogenicznej integralności metabolicznej, utrzymują odpowiedni poziom ketonów, nie wywołują wyrzutu cukru

Keto batonik świetnie zastąpi klasyczną kanapkę. Spróbuj już dziś tego, co ponad 100 lat temu podbiło Stany! 

Wartości Odżywcze

Porcja 45g

Wartości odżywcze w:
Porcja 45g
100g
Kalorie
190.00
422.22
kJ
795.49
1,767.76
Tłuszcze, w tym
13.00
28.89
tłuszcze nasycone
3.50
7.78
Węglowodany, w tym
7.00
15.56
cukry
2.00
4.44
poliole
3.00
6.67
Białko
11.00
24.44
Błonnik
9.00
20.00
Sól
0.43
0.94

CanDo Keto Krisp Plant Protein Bar by CanDo Almond Butter Blackberry Jelly - ketogeniczny wegański baton proteinowy z migdałami, jeżynami i z MCT, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 51g

Składniki: migdały, błonnik z korzenia cykorii, izolat białka sojowego, białko migdałowe, masło kakaowe, substancja słodząca erytrytol, jeżyny, olej MCT (z kokosa), emulgator lecytyna słonecznikowa, sól morska, naturalne aromaty, substancja słodząca glikozydy stewiolowe 

Alergeny: zawiera soję, migdały i kokos; może zawierać orzechy, w tym orzechy ziemne, jaja, mleko i pszenicę (gluten)

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 422,2kcal/1767,7kJ, tłuszcze 28,8g (w tym tłuszcze nasycone 7,7g), węglowodany 15,5g (w tym cukry 4,4g , poliole 6,6g), białko 24,4g, błonnik 20,0g, sól 0,9g

Wartości odżywcze w 45g: wartość energetyczna 190,0kcal/795,4kJ, tłuszcze 13,0g (w tym tłuszcze nasycone 3,5g), węglowodany 7,0g (w tym cukry 2,0g , poliole 3,0g), białko 11,0g, błonnik 9,0g, sól 0,4g

Producent:  Wyprodukowano w USA dla CanDo, 14141 Covello St. Building 3 Unit C Van Nuys CA 91405

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią, światłem i gorącem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Najlepiej spożyć przed końcem: data EXP na opakowaniu