• Obecnie brak na stanie
Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse milk chocolate with tagatose
Kod produktu: 119
Damhert

Tagatesse mleczna czekolada z tagatozą

Obecnie brak na stanie

Doskonałej jakości belgijska mleczna czekolada bez cukru to idealne rozwiązanie dla wielbicieli czekolady unikających białego cukru. Pyszna, jedwabiście mleczna i naturalnie słodka czekolada z tagatozą o niskim indeksie glikemicznym (IG3) ma obniżoną kaloryczność a smakuje jak czekolada z cukrem!

8,14 zł netto

10,01 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 85 g; 11.78zł/100g

Główny smak: Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Jedyna czekolada słodzona wyłącznie tagatozą, a więc bez sacharozy (białego cukru), - doskonała dla osób, które nie tolerują maltitolu lub ksylitolu, a szukają czekoladowych słodyczy bez cukru.

Ponieważ tagatoza ma o prawie 70% mniej kalorii niż biały cukier, słodzona nią czekolada jest mniej kaloryczna niż zwykła czekolada. Słodzone tagatozą czekolady cechuje naturalna słodycz - są odpowiednie dla osób, które sa nadwrażliwe na smak stewi czy ksylitolu w słodyczach, bo czekolady z tagatozą smakują tak samo, jak czekolada ze zwykłym cukrem. Równocześnie tagatoza charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG3 - dzięki temu jest odpowiednia dla osób na diecie wymagającej stałej kontroli poziomu cukru we krwi.

Co to jest tagatoza?

Tajemnica naturalnie słodkiego smaku czekolad Damhert tkwi w zastosowaniu opatentowanej w Belgii tagatozy pozyskiwanej z mleka krowiego (w wyniku syntezy tagatoza jest pozbawiana alergenów mlecznych i nie zawiera białek mleka), słodzika bezpiecznego dla diabetyków, ponieważ jego spożycie nie powoduje gwałtownego wzrostu stężenia glukozy we krwi. Pod względem chemicznym tagatoza to cukier prosty o 6 wiązaniach węglowych a więc budowie podobnej do fruktozy. Słodkość tagatozy jest zbliżona do cukru i wynosi aż 92% słodkości białego cukru stołowego, jednak jej kaloryczność jest wielokrotnie niższa - co wynika z największej zalety tagatozy: niemal nie jest metabolizowana przez ludzki organizm. Drugą dużą zaletą tagatozy w porównaniu do polioli (np. ksylitol, sorbitol itd.) jest to, że nie wywołuje ona biegunek ani wzdęć.

Więcej informacji na temat tagatozy znajdziesz na naszym blogu.

Wartości Odżywcze

Porcja 21.5g

Wartości odżywcze w:
Porcja 21.5g
100g
Kalorie
90.73
422.00
kJ
376.25
1,750.00
Tłuszcze, w tym
6.71
31.20
tłuszcze nasycone
4.13
19.20
Węglowodany, w tym
11.98
55.70
w tym cukry
11.80
54.90
w tym tagatoza
9.85
45.80
Błonnik
0.43
2.00
Białko
1.29
6.00
Sól
0.05
0.22

Damhert milk chocolate sweetened with tagatose - mleczna czekolada bez dodatku białego cukru, zawiera substancję słodzącą (tagatozę)

Masa netto: 85g

Składniki: substancja słodząca tagatoza (45,8%), pełnotłuste mleko w proszku (23,7%), masło kakaowe, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), naturalny aromat waniliowy.

Alergeny: soja, mleko; może zawierać orzechy.

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera tylko cukry naturalnie występujące w składnikach w ilości 54,7g/100g, z czego 45,6g to tagatoza. Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1749kJ/422kcal, 31,2g tłuszcze (w tym 19,2g tłuszcze nasycone), 55,7g węglowodany (w tym 54,9g cukry, z czego 45,8g tagatoza), błonnik 2g, białko 6g, sól 0,22g

Producent: wyprodukowano przez Damhert NVSA, Kapelstraat 154 . B-3550 Heusden-Zolder, Belgia

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu