Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Krukam Czekolada bez dodatku cukru (słodzona erytrytolem) z kulkami ryżowymi i kukurydzianymi 90g
Ręcznie robiona gorzka czekolada z miazgi kakaowej z Afryki, Ameryki Północnej i Południowej bez dodatku cukru słodzona tylko erytrolem, o zawartości kakao 60%, bez lecytyny, z dodatkiem chrupiących kuleczek.
Przygotowywana w tradycyjnej manufakturze ręcznie robiona czekolada bez dodatku cukru to gwarancja wyśmienitego smaku. Różnorodność i jakość składników, pasja oraz zaangażowanie gwarantują niepowtarzalny smak, którego uzupełnienie stanowią efektowne ekologiczne opakowania.
Najważniejsze informacje o czekoladach Krukam:
- tylko 3 składniki czekolady+ ewentualnie dodatki smakowe
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- słodzone wyłącznie erytrolem
- niska kaloryczność (ok.10kcal w 100g, cyzli o około 30kcal mniej niż zwykła ciemna czekolada)
- niski indeks glikemiczny IG
- bez lecytyny (sojowej, słonecznikowej)
- wegańskie, bez mleka
- wytwarzane ręcznie w małych partiach
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Krukam Ciemna Czekolada bez dodatku cukru, słodzona erytrolem, z chrupkami ryżowymi i kukurydzianymi
Masa netto: 90g
Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol E 968, tłuszcz kakaowy, miks chrupek (3%) [kulki ryżowe (ryż 100%), kulki kukurydziane (grys kukurydziany 100%), kulki ryżowe z kakao (ryż 94%, kakao 6%)].
Zawartość kakao min.60%
Alergeny: może zawierać mleko, orzechy, soję i gluten.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 407,0kcal/1679,0kJ, tłuszcze 39,0g (w tym tłuszcze nasycone 25,0g), węglowodany 45,0g (w tym cukry 0,8g , erytrol 39,0g), błonnik 6,8g, białko 5,1g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano w Polsce dla KruKam, Marklowicka 21B, 44-300, Wodzisław Śląski
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Czekolada nie zawiera substancji emulgujących, co może z biegiem czasu skutkować zmatowieniem powierzchni tabliczki - jest to zjawisko naturalne.