• Obecnie brak na stanie
Smally's Biltong Chilli
  • Smally's Biltong Chilli
  • Smally's Biltong Chilli
  • Smally's Biltong Chilli
  • Smally's Biltong Chilli
  • Smally's Biltong Chilli
  • Smally's Biltong Chilli
Kod produktu: a5700461312697

Smally's Biltong Chilli, pikantna suszona wołowina 250% mięsa

Obecnie brak na stanie

Biltong to wywodząca się z Afryki suszona i marynowana wołowina - zawiera ponad 50% najdoskonalszego białka zwierzęcego i mniej niż 1g węglowodanów. Bardzo sycąca, aromatyczna, intensywna w smaku suszona wołowina jest bogata w BCAA. 100g gotowego biltongu Smally's powstaje z 250g marynowanej wołowiny.

10,95 zł netto

11,50 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 35 g; 32.86zł/100g

Główny smak: Smak bbq – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak chilli – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak pieprz – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Smally's Biltong Chilli to wołowina w pikantnej mieszance przypraw z pieprzem, pieprzem kajeńskim i prażoną kolendrą, charakteryzuje się niezwykle wysoką zawartością białka i znikomą zawartością tłuszczu i węglowodanów, 100g gotowego biltongu Smally's powstaje z 250g marynowanej wołowiny.

Biltong to wywodząca się z Afryki marynowana w occie winnym i przyprawach, a następnie suszona chuda wołowina - jest to doskonałe źródło białka, pyszna i sycąca przekąska.

Smally's Biltong Original powstaje z 250g angielskiej i irlandzkiej wołowiny marynowanej w mieszance południowoafrykańskich przypraw suszonej w naturalny sposób na powietrzy. Mięso nie jest doprawiane cukrem ani słodzikami, nie zawiera barwników ani aromatów, ani wzmacniaczy smaku.

Smally's Biltong - najważniejsze informacje

  • bardzo wysoka zawartość białka: ponad 50%
  • znikoma zawartość węglowodanów: <1%
  • znikoma zawartość tłuszczu
  • bez dodatku cukru
  • bez glutenu
  • bez glutaminianu sodu i innych wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników i aromatów
  • 250% mięsa
  • powstaje wyłącznie z brytyjskiej i irlandzkiej wołowiny, wyłącznie grass-fed - bo jakość mięsa jest tym, co odróżnia dobry biltong od doskonałego

Czym biltong różni się od jerky czyli rodzaje suszonej wołowiny

Biltong zasadniczo różni się od popularnej w USA suszonej wołowiny typu jerky:

  • wołowina beef jerky często jest wędzona, wołowiny biltong nigdy się nie wędzi, to po prostu suszone, marynowane mięso
  • mięso do biltong jest grubiej krojone, zwykle w plastry grubości 2,5cm, a nawet grubsze; wołowinę na beef jerky kroi się cieniej
  • beef jerky suszy się tylko po osoleniu, a mięso na beef biltong jest dodatkowo marynowane w occie winnym i przyprawach - dzięki temu biltong jest bardziej kruchy i mniej słony
  • wołowina biltong ma zwykle znacznie niższa zawartość sodu
  • biltong ma wielokrotnie mniej węglowodanów (około 1%) i znacznie więcej białka (ponad 50%)

Jeśli złapał cię głód lub masz ochotę coś przekąsić, zamiast sięgać po kaloryczne jedzenie zatop zęby w smakowitych kawałkach mięsa - są nie tylko zdrowe, ale też pyszne, a przede wszystkim rewelacyjnie zaspokajają głód i dodają energii.

Wartości Odżywcze

Porcja 35g

Wartości odżywcze w:
Porcja 35g
100g
Kalorie
86.45
247.00
kJ
366.10
1,046.00
Tłuszcze, w tym
1.37
3.90
tłuszcze nasycone
0.70
2.00
Węglowodany, w tym
0.35
1.00
cukry
0.32
0.90
Białko
18.41
52.60
Sól
0.92
2.63

Smally's Biltong Chilli - suszone kawałki wołowiny typu biltong w pikantnej mieszance przypraw

Masa netto: 35g

250% mięsa - 100g gotowego produktu powstało z 250g świeżej wołowiny

Składniki: wołowina (250g świeżego mięsa na 100g gotowego produktu), prażona kolendra, sól kamienna, kruszony czarny pieprz, drobno mielony czarny pieprz, pieprz kajeński, ocet jabłkowy, substancja konserwująca sorbinian potasu

Alergeny: nie zawiera alergenów

Wartości odżywcze w 100g: Wartość energetyczna 1046kJ/247kcal, tłuszcz 3,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2g), węglowodany 1g (w tym cukry 0,9g), białko 52,6g, sól 2,63g

Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Smally's Biltong, Ipswich, Suffolk, IP6 9BX

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu. Nie przechowywać w lodówce ani zamrażarce. Po otwarciu przechowywać w otwartym opakowaniu w dobrze wentylowanym pomieszczeniu i spożyć w przeciągu 5 dni. Nie zjadać torebki z pochłaniaczem wilgoci!  Opakowanie próżniowe - po otwarciu opakowania odczekać 15-20 minut, aby wołowina rozwinęła w pełni swój aromat pod wpływem tlenu.