• Obecnie brak na stanie
Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
  • Bob's Red Gluten Free Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain - blend of gluten free, without dairy, for baking whole-wheat piz
Kod produktu: a2039978003942
Bob's Red Mill

Bob's Red Mill bezglutenowa pizza pełnoziarnista, mieszanka do wypieku

Obecnie brak na stanie

Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowej Bob's Red Mill to doskonała baza nie tylko do wypieku pizzy, ale także pieczywa, drożdżowek czy kruchych przekąsek. Pełnoziarnista mieszanka nie zawiera nabiału ani pszenicy.

18,86 zł netto

18,86 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 453 g; 4.16zł/100g

Główny smak: Smak pizza – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanka Bob's Red Mill to łatwy sposób na przygotowanie chrupiącej pizzy bez glutenu.

Sprawdź recenzję mieszanki na kanale YouTube GlutenFreeForAllTV:

Mieszanka do przygotowania pizzy bezglutenowej

Wartości Odżywcze

Porcja 57g

Wartości odżywcze w:
Porcja 57g
100g
Kalorie
200.00
350.88
kJ
838.00
1,470.18
Tłuszcze, w tym
1.00
1.75
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
41.00
71.93
cukry
2.00
3.51
poliole
skrobie
Białko
3.00
5.26
Błonnik
4.00
7.02
Erytrytol
Sód
370.00
649.12
(ekwiwalent soli)
925.00
1,622.81
Uwagi

Bob's Red Mill Gluten Free Pizza Crust Mix, Whole Grain  - Mieszanka bezglutenowa, beznabiałowa do wypieku pizzy pełnoziarnistej

Waga netto: 0,453 kg (po upieczeniu 1 pizza o średnicy 30cm)

Składpełnoziarnista mąka z brązowego ryżu, skrobia ziemniaczana, pełnoziarnista mąka jaglana, pełnoziarnista mąka sorgo, maka z tapioki, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, drożdże, sól morska, substancja zagęszczająca guma guar.

Wartości odżywcze na 1 kawałek po upieczeniu (wg. instrukcji na opakowaniu, 1/8 gotowej pizzy): 250kcal / 1047kJ, 5,85g tłuszczu (w tym 4g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 41g węglowodanów (w tym 2g cukru), 3g białka, 4g błonnika, 37070mg sodu (ekwiwalent 925mg soli)

Wartości odżywcze na 100g suchego produktu: 350kcal / 1470kJ, 1,75g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 71,9g węglowodanów (w tym 3,5g cukru), 5,26g białka, 7g błonnika, 649mg sodu (ekwiwalent 1,62g soli)

Alergeny: w zakłądzie przetwarzane są produkty zawierające soję oraz orzechy

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotuj: 1 1/2 szklanki ciepłej wody, 2 jajka, 2 łyżki oliwy, opakowanie mieszanki wraz z dołączoną saszetką drożdży

Przygotowanie pizzy bezglutenowej

  1. Rozgrzej piekarnik do 210°C. Rozpuść zawartość saszetki z drożdżami w ciepłej (35°C) wodzie i odstaw na 5 minut aż pojawi się piana. Dodaj do mieszanki jaja i oliwę i lekko rozmieszaj, dodaj całą mieszankę i zmiksuj na średnich obrotahc miksera przez 1 minutę.
  2. Podziel ciasto na pół, owiń folią spożywczą i zostaw do wyrośnięcia na 20 minut. 
  3. Rozłóż ciasto na natłuszczonej blasze rozwałkowując na pożądaną grubość. Piecz 7-9 minut bez dodatków, następnie dodaj dodatki i piecz jeszcze 15-18 minut