Frupp Ananas, Rodzynki & Kokos - naturalny baton z liofilizowanych owoców
Chrupiący, mocno ananasowy, z dodatkiem kokosa, rodzynek i pestek słonecznika - pyszna i zdrowa przekąska.
Frupp Ananas z bakaliami to idealna przekąska dla ludzi chcących żyć aktywnie i jednocześnie zdrowo się odżywiać. Baton oprócz pysznego ananasa zawiera m.in. ziarna słonecznika, rodzynki, wiórki kokosowe i mak.
Ananas zawiera duże ilości bromelainy, która stosowana jest w dietach sportowych. Działa ona przeciwbólowo i przeciwzapalnie. Ananas to także bogate źródło manganu, żelaza i miedzi – kluczowych składników dla mocnych i zdrowych kości.
Baton Frupp ma w składzie aż 9% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.
Owoce podane w formie pysznego, chrupiącego batonika, są zdrową alternatywą dla niskowartościowych i wysokokalorycznych słodyczy dostępnych obecnie na rynku. Do produkcji batoników Frupp nie używa się żelatyny jako środka zagęszczającego jak w wielu powszechnie dostępnych produktach, stosuje się natomiast naturalną pektynę owocową.
Jeden batonik ma jedynie 37kcal i aż 9% błonnika a swoim intensywnym ananaswo-kokosowym smakiem znakomicie zaspokaja ochotę na coś słodkiego.
Najważniejsze informacje o batonach Frupp:
- bez dodatku: konserwantów, tłuszczu i soli!
- maksimum smaku - minimum kalorii
- wyłącznie naturalne składniki
- odpowiedni dla wegetarian
- bezglutenowy
Wartości Odżywcze
Celiko Frupp ananas & bakalie - naturalny baton z liofilizowanych owoców z dodatkiem bakalii
Masa netto: 15g
Składniki: trehaloza, słonecznik (17,1%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), rodzynki (14,9%), ananas (10,7%), maltodekstryna, mak (5,1%), wiórki kokosowe (5%), substancja żelująca pektyny.
*liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Alergeny: mleko, soja, orzeszki ziemne, orzechy laskowe.
Wartości odżywcze w 100g: energia 370kJ/88kcal, tłuszcz 2,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g), węglowodany 14g (w tym cukry 12 g), błonnik 1,3g , białko 0,9g, sól 0,03g
Producent: Celiko S.A., ul. Świętego Antoniego 71, 61-359 Poznań
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, spożyć bezpośrednio po otwarciu.