• Obecnie brak na stanie
Frupp - a freeze-dried raspberry bar covered in dark chocolate
  • Frupp - a freeze-dried raspberry bar covered in dark chocolate
  • Frupp - a freeze-dried raspberry bar covered in dark chocolate
  • Frupp - a freeze-dried raspberry bar covered in dark chocolate
  • Frupp - a freeze-dried raspberry bar covered in dark chocolate
  • Frupp - a freeze-dried raspberry bar covered in dark chocolate
  • Frupp - a freeze-dried raspberry bar covered in dark chocolate
Kod produktu: 5900038003293
Celiko

Frupp Malina w Czekoladzie 89kcal - liofilizowany baton owocowy w czekoladzie 70%

Obecnie brak na stanie

Chrupiący liofilizowany batonik owocowy pokryty polewą z 70% ciemnej czekolady to pyszna, satysfakcjonująca przekąska, która ma tylko 89kcal

2,85 zł netto

3,51 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 20 g; 17.55zł/100g

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak malina – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Frupp Malina w Czekoladzie, mocno malinowy, intensywnie czekoladowy chrupiący batonik z liofilizowanych owoców to pyszna i zdrowa przekąska. 

Owocowe batony liofilizowane Frupp nie zawierają tłuszczu ani soli  i są idealną słodką przekąską < 100kcal  zarówno dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. 

Ciekawostką jest fakt, że owocowe batony Frupp są słodzone trehalozą - to naturalna substancja słodząca w formie dwucukru (rodzaj węglowodanu, jest zbudowana z dwóch cząsteczek glukozy), o łagodnym, delikatnie słodkim smaku i słodkości równej 50% słodkości sacharozy, czyli białego cukru. Trehaloza charakteryzuje się powolnym metabolizowaniam przez organizm, dzięki czemu poziom glukozy we krwi nie podnosi się gwałtownie, lecz równomiernie, ze względu na małą ilość enzymów trawiących ten cukier spożycie trehalozy nie skutkuje zmianą stężenia cukru we krwi, pomimo, że sama w sobie ma dość wysoki indeks glikemiczny IG72. Trehaloza występuje naturalnie w niedużych ilościach w winie, piwie czy chlebie, a więc produktach poddawanych fermentacji, ale także w grzybach, homarach czy miodzie, w Polsce często dodaje się ją często jako stabilizator i 'klej' do ryżu do sushi.

Owoce podane w formie pysznego, chrupiącego batonika, są zdrową alternatywą dla niskowartościowych i wysokokalorycznych słodyczy dostępnych obecnie na rynku. Do produkcji batoników Frupp nie używa się żelatyny jako środka zagęszczającego jak w wielu powszechnie dostępnych produktach, stosuje się natomiast naturalną pektynę owocową.

Frupp Malina w Czekoladzie zachwyca wspaniałym smakiem, a wysokiej jakości czekolada zapewnia słodkie chwile przyjemności w codzienności!

  • tylko 89kcal w batonie
  • wysokiej jakości czekolada
  • min. 70% kakao w czekoladzie
  • wysoka zawartość błonnika (14% błonnika)
  • wyśmienita przekąska
  • idealny w pracy, szkole, domu lub podróży
  • bez dodatku: konserwantów, tłuszczu i soli!
  • maksimum smaku - minimum kalorii
  • wyłącznie naturalne składniki
  • odpowiedni dla wegetarian
  • bezglutenowy

Wartości Odżywcze

Porcja 20g

Wartości odżywcze w:
Porcja 20g
100g
Kalorie
89.00
445.00
kJ
372.91
1,864.55
Tłuszcze, w tym
4.00
20.00
tłuszcze nasycone
2.60
13.00
Węglowodany, w tym
8.90
44.50
cukry
9.90
49.50
Błonnik
2.80
14.00
Białko
1.10
5.50
Sól
0.01
0.04

Frupp Malina w Czekoladzie - liofilizowany baton owocowy w czekoladzie 70%

Masa netto: 20g

Składniki liofilizowany baton malinowy [maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny], czekolada [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz roślinny kakaowy, emulgatory: lecytyny sojowe, ekstrakt z wanilii]

Alergeny: soja; może zawierać jajka, mleko, orzechy, orzeszki arachidowe, zboża zawierające gluten i ich pochodne.

Masa kakaowa w czekoladzie minimum 70%. 

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 445,0kcal/1864,5kJ, tłuszcze 20,0g (w tym tłuszcze nasycone 13,0g), węglowodany 44,5g (w tym cukry 49,5g), błonnik 14,0g, białko 5,5g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 20g: wartość energetyczna 89,0kcal/372,9kJ, tłuszcze 4,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,6g), węglowodany 8,9g (w tym cukry 9,9g), błonnik 2,8g, białko 1,1g, sól 0,0g

Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego w składnikach sodu.

Wartość energetyczna średnia uwzględnia sezonową zmienność owoców.

Producent: Celiko S.A., ul. Świętego Antoniego 71, 61-359 Poznań

Warunki przechowywania: produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.