• Obecnie brak na stanie
Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
  • Natures Aid organic unrefined cold pressed avocado oil
Kod produktu: b35023652403253

Natures Aid Olej Awokado, organiczny, nierafinowany do wysokich temperatur

Obecnie brak na stanie

Olej z awokado jest alternatywą dla tradycyjnych tłuszczy, stosując go zastąpisz kwasy nasycone, zdrowszymi kwasami nienasyconymi. Bogaty w witaminy A, E, H, K, PP, F oraz witaminy z grupy B olej z awokado ma bardzo wysoką odporność na wysokie temperatury, ze względu na wysoki punkt dymienia nadaje się do smażenia i grillowania

49,57 zł netto

52,05 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 250 ml; 20.82zł/100ml

  

Olej z awokado Nature's Aid jest nierafinowany, tłoczony na zimno i pochodzi z certyfikowanych organicznych kenijskich upraw.

Olej z awokado jest najlepszym olejem do smażenia bo ma naturalnie najwyższą temperaturę dymienia spośród nierafinowanych chemicznie olei i można go rozgrzać aż do 270°C (wg niektórych źródeł 255°C). Olej z awokado charakteryzuje delikatny orzechowy smak, piękny zielono-złoty kolor i unikalna jedwabista tekstura - olej pokrywa smażone na nim potrawy bardzo cieniutką, jednolita warstwą, dzięki czemu zużywa się go mniej niż innych tłuszczy. Dodatkową korzyścią jest fakt, że awokado jest źródłem antyoksydantów, które nie ulegają zniszczeniu podczas procesu wytwarzania oleju, jest także bogaty w witaminy z grup A, B, C, D, E oraz K, dzięki wysokiej zawartości omega-9 redukuje poziom złego cholesterolu, a ponadto zawiera lecytynę i beta-sitosterol, które regulują gospodarkę tłuszczową w organizmie, wspomagają pracę mózgu, wątroby i układu krążenia.

Kwasy tłuszczowe w oleju awokado - rozkład:

  • kwas palmitynowy 17,52%
  • kwas oleopalmitynowy 5,5%
  • kwas stearynowy 1,1%
  • Kwas oleinowy 64,45%
  • Kwas linolowy 9,64%
  • Kwas α-linolenowy0,71%

Wartości Odżywcze

Porcja 9g

Wartości odżywcze w:
Porcja 9g
100g
Kalorie
81.00
900.00
kJ
339.39
3,771.00
Tłuszcze, w tym
9.00
100.00
tłuszcze nasycone
1.80
20.00
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
6.20
68.90
tłuszcze wielonienasycone
1.04
11.60
Węglowodany, w tym
0.00
0.00
cukry
0.00
0.00
poliole
skrobie
Białko
0.00
0.00
Błonnik
0.00
0.00
Erytrytol
Sód
0.00
0.00
(ekwiwalent soli)
0.00
0.00
Uwagi

Natures Aid unrefined, cold pressed organic avocado virgin oil - nierafinowany olej z awokado tłoczony na zimno, certyfikowanych upraw organicznych

Objętość: 250ml 

Składniki: Olej z miąższu awokado z upraw ekologicznych, certyfikat GB-ORG-05

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 3700kJ / 900 kcal, tłuszcze 100g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20g, w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 68,9g, w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 11,6g), węglowodany 0g (w tym cukry 0g), białko 0g, sól 0g.

Producent: zabutelkowano w Wielkiej Brytanii z surowca pochodzącego z Kenii na zlecenie Natures Aid Ltd., PR4 2DQ, United Kingdom

Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, temperaturze poniżej 25°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 6 tygodniu.