• Obecnie brak na stanie
Protopasta Lasagna prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico
  • Protopasta Lasagna prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico
  • Protopasta Lasagna prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico
  • Protopasta Lasagna prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico
  • Protopasta Lasagna prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico
  • Protopasta Lasagna prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico
  • Protopasta Lasagna prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico
Kod produktu: ciao_1_luz_lasagne
Ciao Carb

Ciao Carb ProtoPasta, Lasagne 60% białka - makaron proteinowy protopasta

Data ważności: 31.01.2027Obecnie brak na stanie

NOWOŚĆ - białkowe lasagne! Wysokoproteinowy (60g białka), niskowęglowodanowy, o wysokiej zawartości błonnika, a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto Protopasta od CiaoCarb czyli makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową, wysokoproteinową lub niskoglikemiczną.

14,81 zł netto

14,81 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 150 g; 9.87zł/100g

  

Masz ochotę na lasagne? Nie musisz rezygnować z aromtycznych dań włoskiej kuchni nawet będąc na diecie - wystarczy, że tradycyjny wysokowęglowodanowy makaron zastąpisz białkowymi lasagne, zamiast tłustego mięsa użyjesz chudego drobiu a zamiast tłustego sera gotowe danie posypiesz serem bez tłuszczu Molly Mc Butter - metodą małych kroków i mądrych wyborów z łatwością przygotujesz pyszne danie i oszczędzisz nawet 500kcal na porcji!

Ciao Carb! [po włosku: "Żegnajcie węglowodany!"] to nazwa a zarazem motto włoskiego twócy wysokobiałkowych makaronów. Nic dziwnego, że to właśnie Włosi postanowili wyjść na przeciw oczekiwaniom wielbicieli makaronu i stworzyć produkt, który smakuje jak makaron, wygląda jak makaron i ma konsystencję makaronu, ale zamiast z mąki, wyrabiany jest z mieszanki proteinowej, dzięki czemu:

- jest niskowęglowodanowy (tylko 14,2g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.

- jest wysokoproteinowy (aż 60g białka!),

- ma wysoką zawartość błonnika (8g - ponad dwa razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)

- ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie

- doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron.

Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałym smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.

 

Wartości Odżywcze

Porcja 60g

Wartości odżywcze w:
Porcja 60g
100g
Kalorie
204.00
340.00
kJ
853.80
1,423.00
Tłuszcze, w tym
1.80
3.00
tłuszcze nasycone
0.32
0.53
Węglowodany, w tym
8.52
14.20
cukry
0.60
1.00
Błonnik
4.80
8.00
Białko
36.00
60.00
Sól
0.33
0.55

Protopasta Lasagna preparazione alimentare ad elevato contenuto proteico - Makaron wysokoproteinowy typu la

Masa netto: 150g (około 12 płatów lasagne)

Składniki: białko pszenne (GLUTEN), mąka pszenna (GLUTEN), izolat białka SOJOwego, białko JAJA kurzego (5%), białko serwatkowe (MLEKO), białko grochu, błonnik pszenny (GLUTEN), stabilizator: guma guar E412

Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1355kJ / 324kcal, tłuszcze 3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,54g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 0g), białko 60g, błonnik 8g, sól 560mg

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Czas gotowania: 15 minut w dużej ilości osolonej wody