Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Keto Queen Kreations Artisan Bread Mix - niskowęglowodanowy keto mix do chleba bez glutenu
Keto Queen Kreations Artisan Bread Mix to mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego, oparta o naturalne, niskowęglowodanowe składniki.
Autor rockowej ballady Bohemian Rhapsody, Freddie Mercury, miał kiedyś powiedzieć o genezie nazwy swojego zespołu:
„Wymyśliłem nazwę <<Queen>>. To tylko nazwa, ale jest królewska i brzmi wspaniale. Lubię otaczać się wspaniałymi rzeczami.”
A teraz i Wy możecie otaczać się wspaniałymi rzeczami zupełnie bez wyrzutów sumienia! To wszystko dzięki marce Keto Queen (przypadek?) Kreations, która wszystkie swoje siły koncentruje na tym, by dać Wam pieczywo z prawdziwego zdarzenia! Keto Queen Kreations Artisan Bread Mix to fantastyczna mieszanka na bazie mąki kokosowej, która pozwoli na upieczenie bochenka rodem z prawdziwej rzemieślniczej piekarni. Dodatek siemienia lnianego i babki płesznik znacznie wzbogaci wypiek i zapewni sporą dawkę dobrze przyswajalnego błonnika.
Jak wszystko co najlepsze Keto Queen Kreations powstało z pasji i talentu. Stojąca za tą malutką nowojorską firmą śliczna ciemnowłosa Jordan od zawsze pasjonowała się gotowaniem i eksperymentami kulinarnymi, a gdy zaczęła zgłębiać tajniki diety keto, zakochała się w niej - z wzajemnością. Udostępniane na blogu i Instagramie zdjęcia i przepisy zyskały tak wielką popularność, że fani talentu Jordan stopniowo namówili ja do porzucenia dotychczasowej pracy i poświęcenia się tworzeniu niezwykłych mieszanek, które pozwolą im wyczarować we własnej kuchni słodkie cudeńka, które do tej pory mogli podziwiać tylko na ekranie komputera. Dzięki gotowym kompozycjom Keto Queen Kreations możesz przekonać się, że dieta niskowęglowodanowa czy keto nie oznacza rezygnacji ze słodkości!
Aby cieszyć się aromatem świeżo upieczonego chleba, wystarczy do porcji mieszanki dodać jajka, olej, wodę i ocet jabłkowy. Chwila w piecu, a w całym domu będzie unosił się nieziemski zapach pieczywa o chrupiącej skórce i miękkim wnętrzu. Jedna kromka to tylko 2g węglowodanów netto! Bezzbożowy produkt, to rewolucja w jadłospisie! To doskonała opcja dla ketomaniaków. Nie trzeba rezygnować z wypieków, by być na diecie!
Czy znacie określenie „bułka chleba”? Myślicie pewnie, że to takie „masło maślane”? Prawda jest taka, że na Podlasiu i Kresach słowo „bułka” bywało używane w znaczeniu „bochenek”. W związku z tym, zanim trafi pod Wasze drzwi paczka od Guiltfree (nie czuję, że rymuję:) ), a będziecie mieli potrzebę zjeść porządną kanapkę, to możecie skoczyć do pobliskiej piekarni i bez skrępowania poprosić o bułkę chleba. Obyście dostali to, o co prosicie!
Ale już niedługo nie będziecie musieli kupować pieczywa. Poradzicie sobie z tym sami, w domowym zaciszu przy akompaniamencie ulubionego zespołu. Może to będzie właśnie Queen? :) Od teraz pieczenie keto chleba to bułka z masłem. Pamiętajcie, że Keto Queen Kreations Artisan Bread Mix to doskonała mieszanka chlebowa, bo królowa jest tylko jedna!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Keto Queen Kreations Artisan Bread Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowego keto chleba niskowęglowodanowego
Masa netto: 240g
Składniki: mąka kokosowa, zmielone siemię lniane, proszek z łuski babki płesznik, suche drożdże, proszek do pieczenia, sól
Alergeny: może zawierać gluten, soję, jaja, orzechy, mleko.
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 400,0kcal/1674,7kJ, tłuszcze 20,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,6g), węglowodany 13,3g (w tym cukry 0,0g , poliole 0,0g), białko 20,0g, błonnik 33,3g, sól 5,0g
Producent: Wyprodukowano dla Keto Queen Kreations
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób przygotowania:
- Dodatkowo przygotuj: 2 duże jajka (2 x 50g), 2 białka jaj (40g), 3 łyżki delikatnego w smaku oleju (np. rzepakowy, awokado, oliwa, rafinowany olej kokosowy), 4 łyżki octu jabłkowego, 220ml wrzątku, opcjonalnie pestki & nasiona wg preferencji
- Rozgrzej piekarnik do 175 C, wyłóż formę papierem do pieczenia
- Zmiksuj dobrze jaja z białkiem, octem i tłuszczem oraz zawartością opakowania
- Szybko wlej wrzątek i miksuj krótko, ale dokładnie, tak, by nie zostały żadne suche grudki mąki
- Uformuj krągły bochenek, nie spłaszczaj go, odstaw na kilka minut i obsyp nasionami lub pestkami jeśli chcesz, dokonaj z wierzchu płytkich nacięć, aby skórka ładnie spękała w czasie pieczenia
- Piecz 45-55 minut, zostaw na kratce do całkowitego wystudzenia (3-4h) zanim pokroisz chleb, w przeciwnym razie będzie się kruszyć
- Przechowuj bochenek w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce