Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Principessa's Gluten-Free Keto Bread LowerCarb - mieszanka do niskowęglowodanowego keto chleba bez glutenu
Principessa's Gluten-Free Keto Bread LowerCarb - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego, wegańskiego, bezglutenowego keto chleba o wysokiej zawartości błonnika i podwyższonej zawartości białka, odpowiedniego dla diety keto.
Mieszanka nie wymaga wyrastania, chleb wstawisz do piekarnika bezpośrednio po wyrobieniu mikserem - nie jest potrzebny chlebomat.
Powszechnie wiadomo, że świeżo wypiekane pieczywo smakuje najlepiej. No bo czy jest coś wspanialszego niż jeszcze ciepły, chrupiący chleb o złotej skórce? W piekarni czy sklepie ciężko trafić na cieplutkie wypieki, natomiast samodzielne przygotowanie pieczywa zajmuje dużo czasu, którego tobie wiecznie brakuje. Czas jednak na zmiany. Czas, aby w twoim domu każdego dnia gościł ciepły, chrupiący chleb. I to nie byle jaki, bo szybki w przygotowaniu i o doskonałym składzie! Wystarczy, że sięgniesz po Principessa’s Baking Mix Gluten Free Keto Bread LowerCarb, a już zawsze będziesz mógł delektować się smakowitym pieczywem!
Masz ochotę na chleb proteinowy? To proste! aby przygotować chleb wysokobiałkowych połącz mieszankę z 240g białek jaj (białko z około 8 jaj), zmiksuj ciatso mikserem i po uformowaniu piecz bochenek 40 minut w 190C w zwykłym piekarniku - białkowy chlebuś gotowy!
Principessa’s Baking Mix Gluten Free Keto Bread LowerCarb to niskowęglowodanowa mieszanka, która w 100g suchej mieszanki ma zaledwie 5g węglowodanów - gotowy chleb ma ok 3g węglowodanów /100g czyli o ponad 85% mniej niż w klasycznych mieszankach do wypieku chleba! Dzięki temu pieczywem od Principessa’s możesz rozkoszować się nawet na diecie ubogiej w węglowodany! Co więcej, produkt od niemieckiego przedsiębiorstwa to przysmak, który nie zawiera dodatku glutenu. Tym samym chrupiącym wypiekiem możesz delektować się na diecie bezglutenowej. Jakby tego było mało, chleb od Principessa’s doskonale wkomponuje się w jadłospis zwolenników ketogenicznego stylu życia. Tak! Nawet będąc keto, możesz jeść pieczywo!
Niskowęglowodanowy chleb Principessa's to przysmak, którym możesz zajadać się zarówno na diecie wegetariańskiej, jak i wegańskiej. W produkcie nie użyto żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. To w 100% roślinny keto chleb, który stanowi doskonałe źródło błonnika. Jak zapewne wiesz, błonnik pełni wiele istotnych funkcji w twoim organizmie, m.in. odpowiada za prawidłową pracę układu pokarmowego i uczucie sytości. Dzięki wzbogaceniu swojego jadłospisu w Principessa’s Baking Mix Gluten Free Keto Bread LowerCarb już nie grozi ci napad wilczego głodu!
Chleb Principessa's to także skarbnica białka. Razem z Principessa’s Baking Mix Gluten Free Keto Bread LowerCarb zbilansujesz zawartość tego makroskładnika w diecie, dzięki czemu nigdy nie zabraknie ci energii do działania! Kanapka z wyśmienitego keto pieczywa nada się świetnie jako przysmak przed wysiłkiem fizycznym lub przekąska po treningu. Chleb niskowęglowodanowy od Prinicpessa’s naładuje cię pozytywną energią również podczas intensywnego wysiłku umysłowego. Nie czekaj dłużej, po prostu upiecz wyśmienity chleb z Principessa’s!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Principessa's Glutenfreies Keto-Brot – Die LowerCarb-Backmischung - mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego* wegańskiego chleba bez glutenu i bez laktozy
*Gotowy bochenek zawiera o 85% mniej węglowodanów niż przeciętny chleb wieloziarnisty o podobnej konsystencji dostępny na rynku
Masa netto: 400g (do przygotowania gotowego bochenka o masie ok 0,72kg)
Składniki: mąka lniana, białko ryżowe, substancje spulchniające: kwaśny pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, nasiona słonecznika, nasiona lnu, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, sól, pestki dyni.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: może zawierać mleko, jaja, soję, orzeszki ziemne, inne orzechy i nasiona lub łupiny, nasiona sezamu, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 344,0kcal/1434,0kJ, tłuszcze 10,5g (w tym tłuszcze nasycone 1,1g), węglowodany 5,0g (w tym cukry 2,0g), błonnik 27,0g, białko 35,0g, sól 2,4g
Producent: wyprodukowano w UE dla Principessa's München GmbH, Landsberger Straße 234, 80687 München
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, źródłami intensywnych zapachów i wilgocią.
Przygotowanie chleba
Przygotuj 360ml ciepłej wody.
Połącz zawartość opakowania z wodą na jednolite gładkie ciasto używając miksera z końcówkami typu haki.
Uformuj wilgotnymi dłońmi bochenek na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, piecz 40 minut w 190C aż skórka się zezłoci i będzie chrupiąca z wierzchu.
WSKAZÓWKA: aby przygotować chleb wysokobiałkowych połącz mieszankę z 240g białek jaj (białko z około 8 jaj) zamiast wody, dalej postępuj według tego samego przepisu.