• Promocja
  • -11,61%
  • Obecnie brak na stanie
Adam's Bread Rolls, low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Rolls, low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Rolls, low carb bread baking mix
  • Adam's Bread Rolls, low carb bread baking mix
Kod produktu: a34260645331006
Adam's Bread

Adam's Bread Rolls - niskowęglowodanowe bułeczki Adama, mix do wypieku

Data ważności: 23.08.2024Obecnie brak na stanie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, wysokobiałkowych, odpowiednich dla diety keto bułeczek. Jedna bułeczka to aż 30g białka i 14g błonnika a przy tym zaledwie 1,6g węglowodanów. Mieszanka na bazie organicznej, odtłuszczonej mąki lnianej, słonecznikowej i kokosowej.

16,54 zł

14,62 zł netto

14,62 PLN brutto Zniżka 11,61%
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 7.31zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowych bułeczek low carb - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Bułeczki lepsze niż z piekarni :)

Jedna bułeczka to aż 30g białka i 14g błonnika a przy tym zaledwie 1,6g węglowodanów. Mieszanka na bazie organicznej, odtłuszczonej mąki lnianej, słonecznikowej i kokosowej.

Jednym z głównych składników białeczek niskowęglowodanowych Adam's Bread Rolls jest mieszanka bezglutenowych mąk z odtłuszczonych nasion lnu, słonecznika i kokosa. W mieszance Adam's Bread Rolls wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3,  wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia, siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Wartości Odżywcze

Porcja 90g

Wartości odżywcze w:
Porcja 90g
100g
Kalorie
320.40
356.00
kJ
1,341.90
1,491.00
Tłuszcze, w tym
6.21
6.90
tłuszcze nasycone
1.71
1.90
Węglowodany, w tym
2.88
3.20
cukry
1.53
1.70
Błonnik
25.20
28.00
Białko
53.10
59.00
Sól
1.62
1.80

Adam's Bread Brötchen protein bread rolls - mieszanka do wypieku bułeczek niskowęglowodanowych

Masa netto: 200g (masa gotowego wypieku około 360g (4 x 90g)

Składniki: białka pszenicy, koncentrat białek mleka, częściowo odtłuszczone organiczne złociste siemię lniane, częściowo odtłuszczone organiczne białko z pestek słonecznika, częściowo odtłuszczona organiczna mąka kokosowa, złote siemię lniane, błonnik bambusowy, błonnik jabłkowy, różowa sól krystaliczna, drożdże

Alergeny: gluten, pestki moreli; może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze w 1 gotowej bułeczce przygotowanej wg instrukcji na opakowaniu (zawartość opakowania wystarcza do przygotowania 4 bułeczek o gotowej masie ok 90g): wartość energetyczna 178kcal/744kJ, tłuszcze 3,4g (w tym tłuszcze nasycone 0,9g), węglowodany 1,6g (w tym cukry 0,8g), białko 30g, błonnik 14g, sól 0,9g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe bułeczki przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryte lnianą ściereczką. Bułeczki po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 3 dni. Nie przechowywać pieczywa w workach foliowych. Pieczywo z mieszanek Adama nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy je wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. 

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać
  • Dodać 240 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Podziel ciasto na  równe bułeczki, dobrym pomysłem jest obtoczenie ich dodatkowo w błonniku bambusowym, ziemniaczanym lub jabłkowym
  • Bułeczki natnij lekko z wierzchu i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec przez około 30 minut.