• Obecnie brak na stanie
Adam's Chia & Curcuma Buns, low carb keto bread rolls baking mix
  • Adam's Chia & Curcuma Buns, low carb keto bread rolls baking mix
  • Adam's Chia & Curcuma Buns, low carb keto bread rolls baking mix
  • Adam's Chia & Curcuma Buns, low carb keto bread rolls baking mix
Kod produktu: 4260645330269
Adam's Bread

Adam's Chia & Curcuma Buns - keto bułeczki Adama z chia i kurkumą, mix do wypieku

Data ważności: 13.04.2024Obecnie brak na stanie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, wysokobiałkowych, odpowiednich dla diety keto bułeczek z chia i kurkumą. Jedna bułeczka to aż 30g białka i 14g błonnika a przy tym zaledwie 1,6g węglowodanów. Mieszanka na bazie organicznej, odtłuszczonej mąki lnianej, słonecznikowej i kokosowej.

16,55 zł netto

17,38 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 8.69zł/100g

  

Kompletna mieszanka do wypieku ketogenicznych bułeczek low carb z chia i kurkumą - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Bułeczki lepsze niż z piekarni :)

Jedna bułeczka to aż 30g białka i 14g błonnika a przy tym zaledwie 1,6g węglowodanów. Mieszanka na bazie organicznej, odtłuszczonej mąki lnianej, słonecznikowej i kokosowej.

Jednym z głównych składników bułeczek niskowęglowodanowych Adam's Bread Rolls jest mieszanka mąk z odtłuszczonych nasion lnu, słonecznika i kokosa. W mieszance Adam's Bread Rolls wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3,  wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia, siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Wartości Odżywcze

Porcja 90g

Wartości odżywcze w:
Porcja 90g
100g
Kalorie
328.50
365.00
kJ
1,374.30
1,527.00
Tłuszcze, w tym
6.30
7.00
tłuszcze nasycone
1.44
1.60
Węglowodany, w tym
2.70
3.00
cukry
1.35
1.50
Błonnik
27.90
31.00
Białko
53.10
59.00
Sól
1.53
1.70

Adam's Bread Brötchen Chia Curcuma protein bread rolls - mieszanka do wypieku bułeczek niskowęglowodanowych z naionami chia i kurkumą

Masa netto: 200g (masa gotowego wypieku około 360g (4 x 90g)

Składniki: białka pszenicy, koncentrat białek mleka, częściowo odtłuszczone złociste siemię lniane, częściowo odtłuszczone organiczne białko z pestek słonecznika, częściowo odtłuszczona organiczna mąka kokosowa, nasiona chia, błonnik bambusowy, kurkuma, błonnik jabłkowy, różowa sól krystaliczna, drożdże.

Alergeny: gluten, mleko; może zawierać sezam.

Wartości odżywcze w 1 gotowej bułeczce przygotowanej wg instrukcji na opakowaniu (zawartość opakowania wystarcza do przygotowania 4 bułeczek o gotowej masie ok 90g): wartość energetyczna 178kcal/744kJ, tłuszcze 3,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,8g), węglowodany 1,6g (w tym cukry 0,8g), białko 29,5g, błonnik 17g, sól 0,9g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe bułeczki przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryte lnianą ściereczką. Bułeczki po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 3 dni. Nie przechowywać pieczywa w workach foliowych. Pieczywo z mieszanek Adama nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy je wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. 

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać 240 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Podziel ciasto na  równe bułeczki, dobrym pomysłem jest obtoczenie ich dodatkowo w błonniku bambusowym, ziemniaczanym lub jabłkowym
  • Bułeczki natnij lekko z wierzchu i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec przez około 30 minut.