• Obecnie brak na stanie
Kiełtyka Bakeries Keto / LCHF bread baking mix
  • Kiełtyka Bakeries Keto / LCHF bread baking mix
  • Kiełtyka Bakeries Keto / LCHF bread baking mix
  • Kiełtyka Bakeries Keto / LCHF bread baking mix
Kod produktu: 1546393021355

Piekarnia Kiełtyka mieszanka błonnikowa do wypieku chleba niskowęglowodanowego KETO / LCHF, 6% węglowodanów

Obecnie brak na stanie

Unikalna mieszanka na bazie błonnika ziemniaczanego i babki płesznik wg autorskiej receptury podkarpackiej piekarni Kiełtyka do samodzielnego wypieku keto chleba i bułeczek o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednia dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej i LCHF, gotowy chleb ma tylko 6% węglowodanów.

26,99 zł netto

28,34 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 500 g; 5.67zł/100g

  

Unikalna mieszanka na bazie błonnika ziemniaczanego i babki płesznik wg autorskiej receptury mazurskiej piekarni Kiełtyka do samodzielnego wypieku keto chleba i bułeczek o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym -  chleb i bułeczki z tej mieszanki są odpowiednie dla osób na diecie ketogenicznej, zawierają zaledwie 6% węglowodanów.

Z wykorzystaniem tej mieszanki błonnikowej możesz piec codziennie we własnej kuchni świeżutki, pachnący chleb albo bułeczki - wszystko, czego potrzebujesz, to twaróg lub serek Philadelphia, jajka i woda. Warto zauważyć, że w przeciwieństwie do większości keto mieszanek chlebowych, formuła piekarni Kiełtyka nie jest oparta o tłuszcze (ziarna, pestki, orzechy), lecz o odpowiednio skomponowaną kompozycję błonnikową, dzięki czemu gotowy chleb nie jest ani tłusty, ani kaloryczny - wręcz przeciwnie, ma w 100g mniej kalorii niż większość 'zwykłych' chlebów!

Najważniejsze informacje o mieszance chlebowej Keto / LCHF Kiełtyka

  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • odpowiednia dla paleo
  • odpowiednia dla diabetyków
  • tylko 6% węglowodanów w gotowym wypieku
  • łatwa w przygotowaniu
  • źródło błonnika
  • niska kaloryczność gotowego wypieku

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
57.30
191.00
kJ
240.09
800.29
Tłuszcze, w tym
0.51
1.70
tłuszcze nasycone
0.09
0.30
Węglowodany, w tym
4.05
13.50
cukry
0.09
0.30
Błonnik
15.60
52.00
Białko
2.52
8.40
Sól
0.15
0.50

Piekarnia Kiełtyka Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba niskowęglowodanowego KETO / LCHF

Masa netto: 500g (do wypieku 5 bochenków chleba wg sugerowanego na opakowaniu przepisu, każdy o gotowej masie ok 400-450g, w zależności od stopnia wypieczenia)

Składnikibłonnik ziemniaczany, błonnik owsiany, nasiona babki płesznik, regulator kwasowości kamień winny, skrobia kukurydziana, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)

Alergeny: owies, gluten

Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 191,0kcal/800,2kJ, tłuszcze 1,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 13,5g (w tym cukry 0,3g), błonnik 52,0g, białko 8,4g, sól 0,5g

Producent:  wyprodukowano w Polsce przez Piekarnia Kiełtyka, Łężany

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. 

Dodatkowo potrzebne składniki:

  • 100g keto mieszanki chlebowej Kiełtyka
  • 250g mielonego twarogu tłustego albo serka kremowego typu Philadelphia, pełnotłustego
  • 100ml wody
  • 3 jajka
  • 10g soli

Sposób przygotowania: 

  • Zmiksuj na gładką masę jaja i twaróg lub serek, następnie wciąż miksując stopniowo dodaj do masy mieszankę do pieczenia, na koniec dodaj wodę i sól i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Odstaw ciasto na 10 minut do odpocznięcia

  • Przełóż ciasto do lekko natłuszczonej formy, albo uformuj wilgotnymi dłońmi bochenek i wyłóż go bezpośrednio na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  • Umieść blachę do pieczenia w rozgrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 180°C przez około 80 minut, w międzyczasie możesz spryskać powierzchnię chleba odrobiną wody, nie więcej niż raz, aby nie zaburzać temperatury pieczenia

W zależności od rodzaju wykorzystanego sera, wielkości użytych jajek i stopnia wypieczenia chleba (wpływa na wilgotność), gotowy chleb upieczony wg tego przepisu będzie miał w 100g około 12g białka, 10g tłuszczu i 6g węglowodanów.