• Obecnie brak na stanie
Guiltless Gourmets keto bread, 4 x 85g low carb ciabatta
  • Guiltless Gourmets keto bread, 4 x 85g low carb ciabatta
  • Guiltless Gourmets keto bread, 4 x 85g low carb ciabatta
  • Guiltless Gourmets keto bread, 4 x 85g low carb ciabatta
Kod produktu: 5901688808399

Guiltless Gourmets keto bułki hamburgerowe 4 x 100g

Obecnie brak na stanie

Unikalne pieczywo, keto bułki hamburgerowe dedykowane diecie ketogenicznej o ultra niskiej zawartości węglowodanów - jedna cała bułka ma tylko 12g węglowodanów i aż 23g białka.

11,99 zł netto

12,59 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 400 g; 3.15zł/100g

Główny smak: Smak sezam – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Guiltles Gourmets KetoHamburger to unikalne pieczywo, keto bułki hamburgerowe dedykowane diecie ketogenicznej o ultra niskiej zawartości węglowodanów - jedna cała bułka ma tylko 12g węglowodanów i aż 23g białka. Bułka ma nieco centymetr grubości, można po podpieczeniu przekroić ją na pół tworząc dwie cieńsze kromki.

Gotowe keto buły hamburgerowe Guiltles Gourmets są niskowęglowodanowe, mają wysoką zawartości błonnika i białka - nawet na diecie ketogenicznej nie musisz rezygnować z pieczywa, nie musisz też z wyprzedzeniem planować wypieku chleba z mieszanki, bo bułeczki są gotowe do spożycia od razu po wyjęciu z opakowania, chociaż dla uzyskania jeszcze lepszego efektu gorąco polecamy podpieczenie ich w piekarniku przed zjedzeniem przez 2-3 minuty.

Dzięki zastosowaniu technologii pakowania MAP w tzw. atmosferze neutralnej termin przydatności do spożycia to 40 - 60 dni. 

Wyniki badań z laboratorium Hamilton potwierdziły niski indeks glikemiczny keto pieczywa Guiltles Gourmets, który wynosi tylko IG 34! Dla porównania chleb pszenny ma IG 70, bagietka pszenna IG 95, a chleb żytni pełnoziarnisty IG 58.

Najważniejsze informacje o bułkach burgerowych niskowęglowodanowych Guiltles Gourmets Keto Bread

  • odpowiednie dla diety ketogenicznej
  • bardzo niski indeks glikemiczny, 3 razy niższy niż bułki pszennej, niemal 2 razy niższy niż żytniego chleba z pełnych ziaren
  • wypiekane nie ze zwykłej mąki, ale z optymalnie skomponowanej mieszanki na bazie mąki graham, białka roślinnego, siemienia lnianego, sezamu i słonecznika
  • tylko 12g węglowodanów w 1 bułce (2 połówki)
  • 23g białka w 1 bułce
  • 9g błonnika w 1 bułce
  • niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie
  • doskonale sprawdza się zawsze tam, gdzie masz ochotę na białą, świeżą bułeczkę z przypieczoną skórką

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
122.00
244.00
kJ
509.50
1,019.00
Tłuszcze, w tym
4.75
9.50
tłuszcze nasycone
0.60
1.20
Węglowodany, w tym
6.00
12.00
cukry
0.80
1.60
Błonnik
4.50
9.00
Białko
11.50
23.00
Sól
0.45
0.90

Guiltless Gourmets Keto Pieczywo typu bułki hamburgerowe; wyrób piekarniczy o obniżonej zawartości węglowodanów z mąki pszennej graham oraz produktów przemiału soi z dodatkiem białka roślinnego, siemienia lnianego, sezamu i słonecznika

Masa netto: 400g (4 x 100g)

Składniki: woda, produkty przemiału soi (15%)(mąka sojowa, śruta sojowa), mąka pszenna graham (15%), białko roślinne (15%) (pszenne, sojowe), siemię lniane (6%) (złote, brązowe w zmiennych proporcjach), nasiona sezamu białego (3%), słód jęczmienny, nasiona słonecznika (2%), sól, mąka żytnia razowa (1%), drożdże, substancja konserwująca kwas sorbowy. 

Alergeny: pszenica, jęczmień, żyto, soja; może zawierać mleko, w tym laktozę, jaja i orzechy włoskie

Wartości odżywcze w 100g (=1 bułka): wartość energetyczna 244,0kcal/1019,0kJ, tłuszcze 9,5g (w tym tłuszcze nasycone 1,2g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 1,6g), błonnik 9,0g, białko 23,0g, sól 0,9g

Wartości odżywcze w 1/2 bułki: wartość energetyczna 122,0kcal/509,5kJ, tłuszcze 4,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,6g), węglowodany 6,0g (w tym cukry 0,8g), błonnik 4,5g, białko 11,5g, sól 0,4g

Producent: wyprodukowano w UE dla MED.CONCEPT LTD

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i chłodnym, chronić przed światłem i wysuszeniem. Po otwarciu spożyć w ciągu 24h

Przygotowanie: Chlebki wyjąć z opakowania, ułożyć na blasze do pieczenia i wypiekać w 250°C przez 2-5 minut. Produkt nadaje się do spożycia bez podgrzewania, ale dla uzyskania najlepszych walorów smakowych zachęcamy do jego podpieczenia bezpośrednio przed spożyciem. Uwaga! Chlebki wypiekamy w całości, ewentualnie przekrajamy po upieczeniu.