Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
  • Ciao Carb Stage1 low carb protein bread with seeds, 8g carbs per 100g
Kod produktu: ciao_chleb_1_OLEOSI
Ciao Carb

Ciao Carb Stage1 ProtoBread - keto chleb proteinowy z ziarnami, 8g węglowodanów w 100g

Data ważności: 30.09.2024Dostępny w magazynie

Miękki, delikatny i pyszny jak pszenny tost chleb proteinowy o rumianej skórce, którego delikatne i aromatyczne kromki smakują jak zwyczajny chleb - ale jedna kromka ma tylko 65kcal i zawiera zaledwie 1,6g węglowodanów!  

28,48 zł netto

28,48 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 11.39zł/100g

Główny smak: Smak sezam – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Ciao Carb Stage1 ProtoBread Semi Oleosi to dedykowany diecie ketogenicznej (seria czerwona  etapu uderzeniowego - Stage 1) gotowy bochenek chleba białkowego o niezwykle niskiej zawartości węglowodanów. Chleb Ciao Carb zawiera tylko 8% węglowodanów, co przekłąda się na ok 1,6g węglowodanów w kromce.

Pamiętasz jeszcze jak smakuje chleb?  Tego smaku i konsystencji nie da się zapomnieć nawet po długich miesiącach diety ketogenicznej!

Chleb jest miękki i puszysty, przypomina konsystencją bułkę paryską albo pieczywo tostowe, skórka jest miękka. Doskonale sprawdza się zarówno do tradycyjnych kanapek, jak i do tostów francuskich (np. z jajkiem, serem i bekonem) albo do opiekania w tosterze.

Włoski chleb proteinowy Ciao Carb Stage1 ProtoBread Semi Oleosi  w porównaniu do zwykłego tostowego pieczywa* chleb Ciao Carb w przeliczeniu na 100g:

  • dostarcza o 84% mniej węglowodanów,
  • zawiera 4,5 razy więcej błonnika
  • zawiera ponad 3 razy więcej białka

 * W porównaniu do tosta pszennego Schulstad 60% pszenicy

Najważniejsze informacje o keto chlebie niskowęgloodanowym Ciao Carb:

  • bochenek 250g, około 13 kromek
  • tylko 8% węglowodanów
  • 25% białka
  • 19% błonnika z mieszanych źródeł
  • ok 65kcal w kromce
  • niski indeks glikemiczny

Wartości Odżywcze

Porcja 20g

Wartości odżywcze w:
Porcja 20g
100g
Kalorie
68.20
341.00
kJ
285.76
1,428.79
Tłuszcze, w tym
3.80
19.00
tłuszcze nasycone
1.60
8.00
Węglowodany, w tym
1.60
8.00
cukry
0.20
1.00
Błonnik
3.80
19.00
Białko
5.00
25.00
Sól
0.28
1.40

CiaoCarb Stage1 ProtoBread with seeds - Chleb o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka i błonnika*

* W 100g produkt o 84% mniej węglowodanów, 4,5 razy więcej błonnika i 3 razy więcej białka niż pieczywo tostowe pszenne (60% pszenicy)

Masa netto 250g (ok. 13 kromek)

Składniki: białko pszenne, błonnik pszenny,  modyfikowana skrobia pszenna (bez GMO), nasiona (8%, w zmiennych proporcjach) {siemię lniane pestki słonecznika, sezam, mak},  olej kokosowy, emulgator E471 i lecytyna słonecznikowa, oliwa ekstra virgin,  błonnik akacjowy, białko jaja kurzego w proszku, białko grochu, drożdże piwne, inulina z cykorii, zakwas żytni, mączka chleba świętojańskiego,  substancja konserwująca sorbinian potasu.

Alergeny: pszenica, żyto, gluten, jaja, sezam; może zawierać  soję, orzechy i łubin.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 341,0kcal/1428,7kJ, tłuszcze 19,0g (w tym tłuszcze nasycone 8,0g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 19,0g, białko 25,0g, sól 1,4g

Wartości odżywcze w 1 kromce (sugerowana liczba kromek: 13): wartość energetyczna 68,2kcal/285,7kJ, tłuszcze 3,8g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 1,6g (w tym cukry 0,2g), błonnik 3,8g, białko 5,0g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano we Włoszech dla DietItaly Srl.

Wyłączny dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. W celu przedłużenia świeżości chleba można zamrozić  fabrycznie zapakowany bochenek na okres do 6 miesięcy, po rozmrożeniu należy spożyć w ciągu tygodnia.