Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Banana Nut Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku keto mufinek bananowych bez cukru
Lakanto Banana Nut Muffin & Bread Mix to pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych muffinów bez cukru z naturalnym aromatem bananowym i kawałkami orzechów włoskich.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 18 minut!
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Banana Nut Muffin & Bread Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 18 minut
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Sugar Free Banana Nut Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek bananowych lub ciasta typu banana bread bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 200g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g, albo 1 ciasto)
Składniki: mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), mąka migdałowa, błonnik owsiany, orzechy włoskie, błonnik z tapioki, białko bobu, naturalny aromat bananowy, błonnik (celuloza), nasiona psyllium, cynamon, sól morska, proszek do pieczenia, substancja spulchniająca soda oczyszczona.
Alergeny: migdały, owies, orzechy włoskie
Wartości odżywcze w 1 porcji (33g suchego produktu): wartość energetyczna 100,0kcal/419,0kJ, sól 0,2g, białko 4,0g, błonnik 9,0g , erytrol 9,0g (w tym cukry 0,0g), węglowodany 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), tłuszcze 7,0g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 303,0kcal/1269,6kJ, sól 0,6g, białko 12,1g, błonnik 27,2g , erytrol 27,2g (w tym cukry 0,0g), węglowodany 33,3g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), tłuszcze 21,2g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Dodatkowo potrzebne składniki na muffinki: 55g oleju kokosowego, 110ml wody, 3 średnie jajka, aromat waniliowy
Dodatkowo potrzebne składniki na ciasto: 35g oleju kokosowego, 60ml wody, 3 średnie jajka, aromat waniliowy
1. Rozgrzej piekarnik do 175°C
2. Przygotuj foremki muffinkowe - natłuść lub wyłóż papilotkami
3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę
4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko, tylko do połączenia składników
5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 18-22 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek. Ciasto piecz 30-35minut