• Obecnie brak na stanie
Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix
Kod produktu: 843076009900
Lakanto

Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin Mix - mieszanka do wypieku keto babeczek cytrynowych z makiem

Data ważności: 19.08.2023Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania puszystych słodkich muffinów cytrynowych z makiem o niskiej zawartości węglowodanów słodzonych legendarnym słodziłem zero kalorii Lakanto. Banalnie proste do przygotowania, nie potrzebujesz nawet miksera, a czas pieczenia to niewiele ponad kwadrans. Czysta puchata słodycz.

54,39 zł netto

54,39 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 192 ml; 28.33zł/100ml

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak cytryna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak mak – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin Mix to pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych muffinów bez cukru z naturalnym aromatem cytrynowym i makiem.

Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.

Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym  samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 18 minut!

Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Lemon Poppy Seed Muffin Mix

  • odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez mleka
  • bez soi
  • 100% naturalny skład
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 18 minut

Wartości Odżywcze

Porcja 32g

Wartości odżywcze w:
Porcja 32g
100g
Kalorie
70.00
218.75
kJ
292.88
915.25
Tłuszcze, w tym
5.00
15.63
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
10.00
31.25
cukry
0.00
0.00
erytrol
8.00
25.00
Błonnik
13.00
40.63
Białko
2.00
6.25
Sól
0.17
0.52

Lakanto Sugar Free Lemon Poppy Seed Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek cytrynowych z makiem bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 200g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g, albo 1 ciasto)

Składniki: mąka migdałowa, mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), oporna skrobia z tapioki, błonnik owsiany, błonnik z tapioki, błonnik z trzciny cukrowej, nasiona maku, naturalny aromat cytrynowy, błonnik (celuloza), nasiona psyllium, białko bobu, proszek do pieczenia, sól morska, substancja spulchniająca soda oczyszczona, regulator kwasowości kwas cytrynowy.

Alergeny: migdały, owies,

Wartości odżywcze w 1 porcji (32g suchego produktu, ilość na 2 muffinki): wartość energetyczna 70,0kcal/292,8kJ, tłuszcze 5,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 10,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 8,0g), błonnik 13,0g, białko 2,0g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 218,7kcal/915,2kJ, tłuszcze 15,6g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 31,2g (w tym cukry 0,0g , erytrol 25,0g), błonnik 40,6g, białko 6,2g, sól 0,5g

Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie:

Dodatkowo potrzebne składniki na muffinki: 55g oleju kokosowego, 110ml wody, 3 średnie jajka

1. Rozgrzej piekarnik do 175°C 

2. Przygotuj foremki muffinkowe - natłuść lub wyłóż papilotkami

3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę

4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko, tylko do połączenia składników

5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 15-18 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek. Ciasto piecz 30-35minut