Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Skibbereen Scratch My Pork Cajun - keto chrupki z wieprzowiny bezglutenowe bez MSG 2g węglowodanów
Jeśli uwielbiasz chipsy i inne słone przekąski, ale unikasz ich ze względu na dietę niskowęglowodanową - pork crunch, znane też jako pork scratchings to ciekawa alternatywa szczególnie dla osób na białkowo-tłuszczowych dietach typu keto - aromatyczne, chrupiące skwarko-chrupki składają się w połowie z białka i w nieco mniej niż 1/3 z tłuszczu, pozostały ułamek to symboliczna ilość węglowodanów i błonnika.
The Skibbereen Food Company Scratch My Pork Pork Crackling Cajun to chrupiąca, wieprzowa przekąska z dodatkiem przypraw charakterystycznych dla kuchni cajun. Nadeszła nowa era chipsów!
Kuchnia Cajun to określenie obejmujące charakterystyczny styl gotowania stworzony przez francuskojęzycznych osadników zamieszkujących obszary kanadyjskiej Acadii (dziiejszy Nowy Brunszwik i Nowa Szkocja), deportowanych przez Brytyjczyków w rejony dzisiejszej Luizjany. To prosta, rustykalna kuchnia bazująca na lokalnych składnikach tego bagnistego rejonu kojarzona przede wszystkim z wyjątkowymi kiełbaskami wieprzowymi, przyrządzanymi na milion sposobów krewetkami i bardzo aromatycznymi warzywami - tzw. święta trójca kajuńskich kuchni to zielona papryka poivron, cebula i seler naciowy, charakterystyczne dla tej kuchni przyprawy to natka pietruszki, liść laurowy, szczypior, pieprz kajeński i czarny pieprz a także tymianek i filé - mielone liście sasafrasu, innym wyróżnikiem potraw tego rejonu jest łączenia w daniach krewetek i drobiu.
The Skibbereen Food Company Scratch My Pork Pork Crackling to nie byle jaka przekąska, bo została stworzona przez szefa kuchni imieniem Matthew Brownie. W sumie jego nazwisko sugerowałoby branżę cukierniczą, jednak ten pokusił się o dział słonych smaczków. Pochodzący z Nowej Zelandii chef wpadł na pomysł stworzenia prawdziwie mięsnej przegryzki o dobrym składzie. Bazą są skórki wieprzowe, które są gotowane „w sosie własnym”, dzięki czemu są chrupiące i niezwykle aromatyczne. Z uwagi na to wystarczyło dodać kilka naturalnych przypraw, by stworzyć produkt premium o intensywnym smaku!
Apetyczne i pikantne skwarki wieprzowe The Skibbereen Food Company Scratch My Pork - Pork Crackling / Cajun Flavour:
- są wysokobiałkowe – aż 31,9 g białka w 100 g,
- idealne dla keto diety – tylko 2g węglowodanów w paczce,
- nie zawierają nabiału ani glutenu,
- są bez wzmacniaczy smaku,
- to tylko dwa składniki – irlandzka wieprzowina oraz przyprawy!
Chrupiące, smaczne chipsy z wieprzowiny z przyprawami w wyrafinowanym stylu to smak, który uzależnia! :)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
The Skibbereen Food Company Scratch My Pork Cajun - Chrupki ze skórek wieprzowych w oryginalnej mieszance przypraw cajun
Masa netto: 30g
Składniki: irlandzkie skórki wieprzowe (95%), powłoka o smaku cajun (cukier, papryka, pieprz, zioła, czosnek, cebula, skrobia modyfikowana (wysoko woskowa skrobia kukurydzana, tapioka], pieprz cayenne, ekstrakt papryki i ekstrakt drożdży.
Alergeny: soja, siarczyny
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 655,0kcal/2710,0kJ, tłuszcze 56,6g (w tym tłuszcze nasycone 20,0g), węglowodany 5,6g (w tym cukry 0,4g), błonnik 2,1g, białko 32,2g, sól 2,5g
Wartości odżywcze w 30g: wartość energetyczna 196,5kcal/813,0kJ, tłuszcze 16,9g (w tym tłuszcze nasycone 6,0g), węglowodany 1,6g (w tym cukry 0,1g), błonnik 0,6g, białko 9,6g, sól 0,7g
Producent: wyprodukowano w Irlandii dla The Skibbereen Food Company, Coolnagrannem Skibbereen, Co. Cork Ireland
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, po otwarciu spożyć w ciągu 1 dnia.