Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Good Dee's Low Carb Carrot Muffin & Cake - mix do bezglutenowych keto muffinów z mąki arbuzowej
Oparta o wyjątkowo aromatyczną mąkę arbuzową bezglutenowa mieszanka do przygotowania klasycznych puszystych a zarazem wilgotnych muffinów albo ciasta marchewkowego odpowiednich dla diety niskowęglowodanowej, ze szczególnym uwzględnieniem diety ketogenicznej, diabetycznej i LCHF. Z mieszanki możesz przygotować mniejsze babeczki typu muffiny, albo upiec jedno większe ciasto - zachęcamy cię do eksperymentów, dodaj do masy swoje ulubione składniki, np. owoce, orzechy albo kawałki czekolady bez cukru, gotowe babeczki możesz udekorować keto-bitą śmietaną albo keto-lukrem wykorzystując do tego erytrol w pudrze :) Dodatek marchewki zapewnia ciastu niezwykły słoneczny kolor i przyjemną, naturalną słodycz. Kompozycję smakową carrot cake uzupełniają przyprawy korzenne - taki zestaw smaków doskonale komponuje się z orzechami, szczególnie włoskimi i pekanami.
Mieszanki Good Dee's Still Sweet są nie tylko łatwe w użyciu (poradzi sobie z nim nawet totalny kulinarny laik), ale przede wszystkim genialnie smakują - chociaż mają bardzo prosty i krótki skład, w opakowaniu jest niemal wszystko czego potrzebujesz, żeby wyczarować ciasto, musisz tylko dodać 1, 2 lub 3 mokre składniki.
Świetny skład. Świetny Smak. Świetne makro.
Mieszanka do wypieku marchewkowych muffinek carrotcake bez cukru Good Dee's:
- bez dodatku cukru
- niska zawartość węglowodanów netto
- odpiwiednia dla diety keto, peleo, diabetycznej, LCHF
- 100% w pełni naturalne składniki
- bez glutenu, bez zbóż
- łatwa w przygotowaniu, wymaga dodania tylko mokrych składników
- słodzona wyłącznie naturalnymi roślinnymi słodzikami: stewią i erytrolem
- wzbogacona o błonnik
Założycielką marki Good Dee's Still Sweet jest młoda mama Deana - koniecznie śledź jej profil na Instagramie jeśli szukasz inspiracji na cudowne keto wypieki!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Good Dee's Low Carb Carrot Muffin & Cake Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta i babeczek marchewkowych, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 249g
Składniki: mąka z nasion arbuza, mąka słonecznikowa, substancja słodząca (erytrytol), marchew, rozpuszczalny błonnik kukurydziany, substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, skrobia z tapioki, monohydrat fosforanu jednowapniowego), marchew w proszku, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, substancja słodząca (glikozydy stewiolowe).
Alergeny: może zawierać orzechy.
Wartości odżywcze w 1 porcji mieszanki (21g): wartość energetyczna 70kcal/293kJ, tłuszcze 5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 8g (w tym cukry 1g, poliole 5g), błonnik 3g, białko 3g, sól 0.28g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 333kcal/1396kJ, tłuszcze 23.8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.8g), węglowodany 38g (w tym cukry 4.8g, poliole 23.8g), błonnik 14.3g, białko 14.3g, sól 1.33g
Producent: Wyprodukowano dla Good Dee's
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób przygotowania: aby przygotować muffiny: rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza; zmiksuj 3 jajka, 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, po czym dodaj mieszankę Good Dee's. Napełnij foremki do babeczek niewiele ponad połowę (około 12 muffinów). Piecz 18-23 minuty. Zostaw do wystygnięcia. Aby przygotować ciasto: rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza; zmiksuj 4 jajka, 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, a następnie dodaj mieszankę Good Dee's. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (około 8 cali). Piecz 27-32 minuty. Zostaw do wystygnięcia.