Lakanto Sugar Free Muffin Mix, Double Chocolate
  • Lakanto Sugar Free Muffin Mix, Double Chocolate
  • Lakanto Sugar Free Muffin Mix, Double Chocolate
  • Lakanto Sugar Free Muffin Mix, Double Chocolate
  • Lakanto Sugar Free Muffin Mix, Double Chocolate
  • Lakanto Sugar Free Muffin Mix, Double Chocolate
  • Lakanto Sugar Free Muffin Mix, Double Chocolate
Kod produktu: 843076001003
Lakanto

Lakanto Double Chocolate Muffin Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowych keto mufinów z czekoladą bez cukru

Data ważności: 29.04.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Lakanto Sugar Free Double Chocolate Muffin Mix to mieszanka do przygotowania puszystych słodkich muffinów czekoladowych z kawałkami czekolady, o niskiej zawartości węglowodanów słodzonych legendarnym słodziłem zero kalorii Lakanto. Banalnie proste do przygotowania, nie potrzebujesz nawet miksera, a czas pieczenia to kwadrans z kawałkiem. Czysta puchata słodycz.

57,29 zł netto

57,29 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 200 ml; 28.64zł/100ml

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Lakanto Sugar Free Double Chocolate Muffin Mix to w pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej i bezglutenowego błonnika owsianego, słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych mocno czekoladowych muffinów bez cukru z kawałkami ciemnej czekolady.

Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.

Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym  samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 20minut!

Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Sugar Free Double CHocolate Muffin Mix

  • odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez mleka
  • bez soi
  • 100% naturalny skład
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 15 minut

Wartości Odżywcze

Porcja 33g

Wartości odżywcze w:
Porcja 33g
100g
Kalorie
70.00
212.12
kJ
292.88
887.52
Tłuszcze, w tym
5.00
15.15
tłuszcze nasycone
1.00
3.03
Węglowodany, w tym
12.00
36.36
cukry
0.00
0.00
erytrol
10.00
30.30
Błonnik
11.00
33.33
Białko
3.00
9.09
Sól
0.16
0.49

Lakanto Sugar Free Double Chocolate Muffin Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek czekoladowych z kawałkami czekolady bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 200g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g)

Składniki: autorska mieszanka słodząca Lakanto monfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), mąka migdałowa, bezglutenowy błonnik owsiany, kropelki czekoladowe (miazga kakaowa, substancja słodząca erytrol, błonnik z tapioki, substancja zagęszczająca guma akacjowa, sól morska, aromat naturalny, substancja zagęszczająca guma celulozowa, emulgator lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca monk fruit), błonnik z trzciny cukrowej, kakao, białko bobu, aromat naturalny, proszek do pieczenia, sól morska, substancja spulchniająca soda oczyszczona.

Alergeny: migdały

Wartości odżywcze w 1 porcji (33g suchego produktu, do przygotowania 2 babeczek): wartość energetyczna 70,0kcal/292,8kJ, tłuszcze 5,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 10,0g), błonnik 11,0g, białko 3,0g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 212,1kcal/887,5kJ, tłuszcze 15,1g (w tym tłuszcze nasycone 3,0g), węglowodany 36,3g (w tym cukry 0,0g , erytrol 30,3g), błonnik 33,3g, białko 9,0g, sól 0,4g

Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie:

Dodatkowo potrzebne składniki: 110g oleju kokosowego, 180ml wody, 3 średnie jajka, ekstrakt waniliowy

1. Rozgrzej piekarnik do 220°C bez termoobiegu, 200°C z termoobiegiem

2. Przygotuj foremki muffinkowe - natłuść lub wyłóż papilotkami

3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę

4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko (!), tylko do połączenia składników

5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 15-18 minut, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek