Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Double Chocolate Muffin Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowych keto mufinów z czekoladą bez cukru
Lakanto Sugar Free Double Chocolate Muffin Mix to w pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej i bezglutenowego błonnika owsianego, słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych mocno czekoladowych muffinów bez cukru z kawałkami ciemnej czekolady.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 20minut!
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Sugar Free Double CHocolate Muffin Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 15 minut
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Sugar Free Double Chocolate Muffin Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek czekoladowych z kawałkami czekolady bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 200g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g)
Składniki: autorska mieszanka słodząca Lakanto monfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), mąka migdałowa, bezglutenowy błonnik owsiany, kropelki czekoladowe (miazga kakaowa, substancja słodząca erytrol, błonnik z tapioki, substancja zagęszczająca guma akacjowa, sól morska, aromat naturalny, substancja zagęszczająca guma celulozowa, emulgator lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca monk fruit), błonnik z trzciny cukrowej, kakao, białko bobu, aromat naturalny, proszek do pieczenia, sól morska, substancja spulchniająca soda oczyszczona.
Alergeny: migdały
Wartości odżywcze w 1 porcji (33g suchego produktu, do przygotowania 2 babeczek): wartość energetyczna 70,0kcal/292,8kJ, tłuszcze 5,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 10,0g), błonnik 11,0g, białko 3,0g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 212,1kcal/887,5kJ, tłuszcze 15,1g (w tym tłuszcze nasycone 3,0g), węglowodany 36,3g (w tym cukry 0,0g , erytrol 30,3g), błonnik 33,3g, białko 9,0g, sól 0,4g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Dodatkowo potrzebne składniki: 110g oleju kokosowego, 180ml wody, 3 średnie jajka, ekstrakt waniliowy
1. Rozgrzej piekarnik do 220°C bez termoobiegu, 200°C z termoobiegiem
2. Przygotuj foremki muffinkowe - natłuść lub wyłóż papilotkami
3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę
4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko (!), tylko do połączenia składników
5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 15-18 minut, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek