Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix
  • Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix
  • Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix
  • Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix
  • Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix
  • Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix
  • Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix
Kod produktu: 843076001034
Lakanto

Lakanto Chocolate Chip Cookie Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowych ciastek z czekoladą bez cukru

Data ważności: 23.10.2025Dostępny w magazynie

Lakanto Chocolate Chip Cookie Mix to mieszanka do przygotowania kruchych słodkich ciasteczek z czekoladą o niskiej zawartości węglowodanów, słodzonych legendarnym słodziłem zero kalorii Lakanto. Banalnie proste do przygotowania, nie potrzebujesz nawet miksera, a czas pieczenia to tylko 18 minut. Kruche, słodkie i pyszne!

56,93 zł netto

59,78 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 192 ml; 31.14zł/100ml

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak herbatnik – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Lakanto Chocolate Chip Cookie Mix to w pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej kruchych maślanych ciastek bez cukru naszpikowanych kawałkami bezcukrowej ciemnej czekolady - kruche ciastka to tylko propozycja wykorzystania, mieszanka sprawdzi się także jako baza do kruchego ciasta, kruchych babeczek z budyniem czy krakersów.

Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.

Smak domowych, kruchych, słodkich maślanych ciasteczek w wersji low-carb, a do tego te kruche pyszności wyczarujesz we własnej kuchni w mniej niż 15 minut!

Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Chocolate Chip Cookie Mix

  • odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez mleka
  • bez soi
  • 100% naturalny skład
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 10 minut

Wartości Odżywcze

Porcja 16g

Wartości odżywcze w:
Porcja 16g
100g
Kalorie
45.00
281.25
kJ
188.00
1,175.00
Tłuszcze, w tym
4.00
25.00
tłuszcze nasycone
1.00
6.25
Węglowodany, w tym
6.00
37.50
cukry
0.00
0.00
erytrol
4.00
25.00
Błonnik
4.00
25.00
Białko
1.00
6.25
Sól
0.13
0.78

Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix - mieszanka do wypieku kruchych ciastek bez cukru z kawałkami czekolady, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 192g (po upieczeniu 12 ciastek, każde o masie ok 30g)

Składniki: mąka migdałowa, kropelki czekoladowe (miazga kakaowa, substancja słodząca erytrol, błonnik z tapioki, substancja zagęszczająca guma akacjowa, sól morska, aromat naturalny, substancja zagęszczająca guma celulozowa, emulgator lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca monk fruit), mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), błonnik z trzciny cukrowej, alluloza, błonnik (celuloza), nasiona psyllium, sól morska, proszek do pieczenia, aromat naturalny.

Alergeny: migdały;

Wartości odżywcze w 1 porcji (16g suchego produktu): wartość energetyczna 45,0kcal/188,0kJ, tłuszcze 4,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 6,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 4,0g), błonnik 4,0g, białko 1,0g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 281,2kcal/1175,0kJ, tłuszcze 25,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,2g), węglowodany 37,5g (w tym cukry 0,0g , erytrol 25,0g), błonnik 25,0g, białko 6,2g, sól 0,7g

Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie:

Dodatkowo potrzebne składniki: 55g miękkiego oleju kokosowego lub masła, 60ml mleka lub napoju roślinnego i 1 łyżeczkę aromatu waniliowego

1. Rozgrzej piekarnik do 165°C bez termoobiegu, 150°C z termoobiegiem

2. Zagnieć wszystkie składniki na jednolitą masę, podziel na 12 równych części, z każdej uformuj kulkę

3. Rozpłaszcz dłonią kulki na wyłożonej papierem do pieczenia blasze zachowując kilkucentymetrowe odstępy

4. Piecz 13-18 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika wystudź na kratce