Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Chocolate Chip Cookie Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowych ciastek z czekoladą bez cukru
Lakanto Chocolate Chip Cookie Mix to w pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej kruchych maślanych ciastek bez cukru naszpikowanych kawałkami bezcukrowej ciemnej czekolady - kruche ciastka to tylko propozycja wykorzystania, mieszanka sprawdzi się także jako baza do kruchego ciasta, kruchych babeczek z budyniem czy krakersów.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Smak domowych, kruchych, słodkich maślanych ciasteczek w wersji low-carb, a do tego te kruche pyszności wyczarujesz we własnej kuchni w mniej niż 15 minut!
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Chocolate Chip Cookie Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 10 minut
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Sugar Free Chocolate Chip Cookie Mix - mieszanka do wypieku kruchych ciastek bez cukru z kawałkami czekolady, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 192g (po upieczeniu 12 ciastek, każde o masie ok 30g)
Składniki: mąka migdałowa, kropelki czekoladowe (miazga kakaowa, substancja słodząca erytrol, błonnik z tapioki, substancja zagęszczająca guma akacjowa, sól morska, aromat naturalny, substancja zagęszczająca guma celulozowa, emulgator lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca monk fruit), mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), błonnik z trzciny cukrowej, alluloza, błonnik (celuloza), nasiona psyllium, sól morska, proszek do pieczenia, aromat naturalny.
Alergeny: migdały;
Wartości odżywcze w 1 porcji (16g suchego produktu): wartość energetyczna 45,0kcal/188,0kJ, tłuszcze 4,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 6,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 4,0g), błonnik 4,0g, białko 1,0g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 281,2kcal/1175,0kJ, tłuszcze 25,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,2g), węglowodany 37,5g (w tym cukry 0,0g , erytrol 25,0g), błonnik 25,0g, białko 6,2g, sól 0,7g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Dodatkowo potrzebne składniki: 55g miękkiego oleju kokosowego lub masła, 60ml mleka lub napoju roślinnego i 1 łyżeczkę aromatu waniliowego
1. Rozgrzej piekarnik do 165°C bez termoobiegu, 150°C z termoobiegiem
2. Zagnieć wszystkie składniki na jednolitą masę, podziel na 12 równych części, z każdej uformuj kulkę
3. Rozpłaszcz dłonią kulki na wyłożonej papierem do pieczenia blasze zachowując kilkucentymetrowe odstępy
4. Piecz 13-18 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika wystudź na kratce