Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Keto Bakes Pumpkin Cream Cheese Muffins Mix - mieszanka na mufinki dyniowe z masą sernikową
Keto Bakes Pumpkin Cream Cheese Muffins Mix to mieszanka na przepyszniaste dyniowe keto mufinki z sernikowym kleksem w duecie. 3g węglowodanów netto w całej muffince. Tak, tylko 3g!
To nie są jakieśtambylejakiemufinki. Tojesieniarskie okazy pyszności przepełnione rozgrzewającym duszę aromatem, słodkie, soczyste, kojące serce, podniebienie i rozkładająca na łopatki wszelkie zakazane słodyczowe ciągoty. Jeśli szczodrość to Twoje drugie imię, możesz podzielić się dyniowymi rudzielcami w sernikowych czapeczkach z innymi, także tymi nie-keto - spokojnie, nawet się nie zorientują, że tu nie ma cukru :)
Ta mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowych, bezcukrowych, bogatych w błonnik, wilgotnych dyniowych muffinek z zawijasami masy sernikowej. Nie zawiera cukru ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika.
Najważniejsze informacje o mieszance ciastowej Keto Bakes Pumpkin Cream Cheese Muffins Mix:
- niskowęglowodanowe - tylko 3g węgli w porcji
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- bez cukru
- źródło błonnika
- bez glutenu
- bez GMO
- bez nabiału, mleka, laktozy (w przepisie widnieje serek i mleko, ale można zastąpić je roślinnymi odpowiednikami)
- bez sztucznych słodzików
- bez wypełniaczy
- bez sztucznych aromatów
- bez soi
- łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka, olej kokosowy i masło
- odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Keto Bakes Pumpkin Cream Cheese Muffins Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych babeczek dyniowych z masą sernikową, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 367g
Składniki: mąka migdałowa, autorska mieszanka słodząca KB Popsweet (substancja słodząca ksylitol, erytrol oraz glikozydy stewiolowe), mieszanka nadzienia cukierniczego (KB Popsweet (substancja słodząca ksylitol, erytrol oraz glikozydy stewiolowe), sproszkowane białka jajek, proszek do pieczenia (bez aluminium), cynamon, himalajska sól mineralna, imbir, gałka muszkatołowa, goździki.
Alergeny: zawiera migdały.
Mieszanki Keto Bakes są przygotowywane i pakowane w dedykowanym bezglutenowym zakładzie, w którym nie są przetwarzane produkty inne niż Keto Bakes.
Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 1 porcji (31g suchego produktu): wartość energetyczna 120,0kcal/502,4kJ, tłuszcze 9,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 0,5g , poliole 10,0g), białko 4,0g, błonnik 3,0g, sól 0,3g
Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 387,0kcal/1620,6kJ, tłuszcze 29,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 38,7g (w tym cukry 1,6g , poliole 32,2g), białko 12,9g, błonnik 9,6g, sól 1,1g
Producent: Wyprodukowano przez Mission Freedom LLC, Columbia TN 38401, USA
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu
Najlepiej spożyć przed końcem: data na opakowaniu obok kodu kreskowego
Przygotowanie:
Przygotuj dodatkowo: 55g stopionego masła, 2 duże jajka, 50ml niesłodzonego mleka orzechowego/krowiego, 120g puree z dyni, 120g serka typu Philadelphia
Rozgrzej piekarnik do 175C
1 Do miski dodać jajka o temperaturze pokojowej, dynię i roztopione masło.
2 Stopniowo dodawaj całe opakowanie suchej mieszanki do płynu, ubijając ręcznie lub mikserem elektrycznym na niskiej, a następnie średniej prędkości, aż do całkowitego połączenia
3 Wyłóż masę do 12 (wyłożonych papierem lub natłuszczonych) mufinek wypełniając je do wysokości 2/3
4 Wymieszaj nadzienie: zawartość małej saszetki wymieszajze zmiękczonym serkiem śmietankowym, aby powstał krem.
5 Upuść nadzienie małymi łyżkami na wierzch, a następnie przykry resztą ciasta dyniowego pozwalając aby serek wyjrzał trochę lub zawirował na wierzchu
6 Piecz 23-25 min lub do lekkiego odskoczenia ciasta na brzegach.
Podawać w temp. pokojowej. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni w szczelnym pojemniku. Przechowywać do 6 tygodni indywidualnie podwójnie zapakowane w zamrażarce