• Obecnie brak na stanie
Keto & Co Cake Mix, Chocolate keto cake mix
  • Keto & Co Cake Mix, Chocolate keto cake mix
  • Keto & Co Cake Mix, Chocolate keto cake mix
  • Keto & Co Cake Mix, Chocolate keto cake mix
  • Keto & Co Cake Mix, Chocolate keto cake mix
  • Keto & Co Cake Mix, Chocolate keto cake mix
  • Keto & Co Cake Mix, Chocolate keto cake mix
Kod produktu: a2857227007554
Keto & Co

Keto & Co Chocolate Cake - mix do niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego bez cukru

Data ważności: 04.05.2024Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego, słodkiego, czekoladowego ciasta albo mufinek. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika.

61,20 zł netto

61,20 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 258 g; 23.72zł/100g

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Dzień dobry ciasteczko, czyż to nie cudowne być na keto i zajadać czekoladowe ciacho?!

Keto & Co, Chocolate Cake Keto Baking Mix to mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego, słodkiego ciasta czekoladowego. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików.

Słodkie, intensywnie czekoladowe ciasto przygotowane z mieszanki Keto & Co. ma tylko 1,1g węglowodanów netto w porcji i aż 13g błonnika, z mieszanki przygotujesz 16 kawałków ciasta 5cm x 5cm - proste do przygotowania, o cudownym czekoladowym smaku, w którym się zakochasz.

Z tej samej mieszanki,wg tego samego przepisu możesz przygotować także czekoladowe keto-muffinki, wystarczy, że skrócisz czas pieczenia!

Najważniejsze informacje o mieszance ciastowej Keto & Co, Chocolate Cake Keto Baking Mix:

  • niskowęglowodanowe - tylk 1,1g węgli w porcji
  • odpowiednie dla diety ketogenicznej 
  • bez cukru
  • źródło błonnika
  • bez glutenu
  • bez GMO
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka i masło
  • odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF

Wartości Odżywcze

Porcja 29g

Wartości odżywcze w:
Porcja 29g
100g
Kalorie
40.00
137.93
kJ
167.36
577.10
Tłuszcze, w tym
1.50
5.17
tłuszcze nasycone
1.00
3.45
Węglowodany, w tym
11.00
37.93
cukry
1.00
3.45
erytrol
10.00
34.48
Błonnik
13.00
44.83
Białko
1.00
3.45
Sól
0.28
0.97

Keto & Co Cake Mix Chocolate - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 258g

Składniki: substancja słodząca (erytrytol), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, substancje słodzące (inulina, owoc mnicha), naturalne aromaty, mąka kokosowa, kakao, naturalne aromaty, substancje spulchniające  {proszek do pieczenia, soda oczyszczona}, sól, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).

Alergeny: może zawierać orzechy, gluten, soję, jaja, mleko.

Wartości odżywcze w 1 porcji (29g suchego produktu): wartość energetyczna 40kcal/167kJ, tłuszcze 1.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 11g (w tym cukry 1g, erytrytol 10g), błonnik 13g, białko 1g, sól 0.28g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 138kcal/577kJ, tłuszcze 5.2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.4g), węglowodany 37.9g (w tym cukry 3.4g, erytrytol 34.5g), błonnik 44.8g, białko 3.4g, sól 0.97g

Producent: Wyprodukowano dla Keto and Co. Food & Beverages, Belmont, MA630, USA

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu

Najlepiej spożyć przed: data na zgrzewie

Przygotowanie:

/Składniki na 8 muffinek albo 1 formę kwadratową o boku 20cm, albo okrągłą o średnicy 22cm/

Przygotuj dodatkowo: 4 duże jajka, 85g miękkiego masła, 1/2ł octu

1. Rozgrzej piekarnik do 165°C, natłuść lekko formę lub foremki

2. Zmiksuj masło z jajkami i zawartością opakowania na jednolitą masę, odstaw na pół minuty i dodaj ocet, od razu ciasto rozłóż równomiernie w formie wygładzając powierzchnię

3. Piecz 15-20 minut mufinki, albo 25-30 minut duże ciasto aż nabierze jasno brązowego koloru

4. Wystudź całkowicie (!) przed wyjęciem z formy i pokrojeniem, ciasto wyjęte na ciepło rozpadnie się na kawałki