Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Keto Candy Girl Keto Brownie Mix - mix do niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego bez cukru
Keto Candy Girl Keto Brownie Mix to mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, wilgotnego, sycącego ciasta czekoladowego typu brownie.
Mieszanka nie zawiera glutenu, zamiast tradycyjnej mąki wykorzystuję mąkę migdałową. Nie zawiera oczywiście cukru, jest słodzona stewią, erytrolem i sukralozą i zawiera dodatkowo inulinę, błonnik z cykorii - dzięki temu upieczone z niej ciasto ma niską zawartość węglowodanów i bardzo wysoką zawartość błonnika.
Mieszanki Keto Candy Girl są nie tylko łatwe w użyciu (poradzi sobie z nim nawet totalny kulinarny laik), ale przede wszystkim genialnie smakują - chociaż mają bardzo prosty i krótki skład, w opakowaniu jest niemal wszystko czego potrzebujesz, żeby wyczarować ciasto, musisz tylko dodać 1 lub 2 mokre składniki - jajko i tłuszczu lub wodę, samo ciasto możesz wymieszać łyżką, nie potrzebujesz nawet miksera.
Świetny skład. Świetny Smak. Świetne makro.
Mieszanka do wypieku migdałowego czekoladowego brownie Keto Candy Girl
- niska zawartość węglowodanów netto
- bez glutenu, bez zbóż
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- odpowiednia dla diabetyków
- łatwa w przygotowaniu, wymaga dodania tylko 2-3 składników (jajka, olej)
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, krótki czas pieczenia
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Keto Candy Girl Keto Brownie Mix - bezglutenowa mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego typu brownie z mąką migdałową, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 227g
Składniki: mąka migdałowa, kakao, miazga kakaowa, substancja słodząca sukraloza, maltodekstryna, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, sól morska, substancja słodząca erytrol, inulina (błonnik z korzenia cykorii), substancja słodząca glikozydy stewiolowe (Reb A), emulgator lecytyna sojowa, naturalna wanilia.
Alergeny: migdały, soja, może zawierać soję
Wartości odżywcze w 1 porcji (28g suchego produktu do wypieku jednego sugerowanego kawałka ciasta): wartość energetyczna 130,0kcal/543,0kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 4,0g (w tym cukry 1,0g , erytrol 2,0g), błonnik 3,0g, białko 5,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 464,2kcal/1939,2kJ, tłuszcze 39,2g (w tym tłuszcze nasycone 3,5g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 3,5g , erytrol 7,1g), błonnik 10,7g, białko 17,8g, sól 0,1g
Producent: Wyprodukowano w USA przez Keto Candy Girl,5536 E. La Palme Ave, Anheim, CA 92807
Importer PL: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przygotowanie:
Przygotuj dodatkowo: 2 jajka, 115g całkowicie roztopionego masła, 60ml gorącej wody
Forma kwadratowa o boku 20cm, albo okrągła o średnicy 22cm
- Rozgrzej piekarnik do 175°C
- Natłuść cienko formę
- Zmieszaj na jednolitą masę zawartość opakowania i gorącą wodę, dodaj gorące masło
- Dodaj jajka i wymieszaj dokładnie (kolejność jest ważna, nie dodawaj jajek bezpośrednio do gorącego masła ani do wrzątku bo się zetną)
- Wylej masę formy
- Piecz 20 minut
- Zostaw na kratce do wystygnięcia przed pokrojeniem