Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Brownie - mieszanka do przygotowania czekoladowego ciasta i muffinek bez cukru, ze stewią
Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego ciasta czekoladowego lub muffinek. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.
Zawartość mąki słonecznikowej oraz błonnika prebiotycznego wspiera utrzymanie organizmu w stanie ketozy (keep it purple, baby :) ).
- niskowęglowodanowa
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- bez cukru
- źródło błonnika
- bez glutenu
- bez GMO
- bez sztucznych słodzików
- bez polioli
- bez wypełniaczy
- bez sztucznych aromatów
- bez soi
- łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać masło, jajka i śmietankę
- odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF
Wszyscy kochają ciasta, ale większość z nich jest napakowana cukrem i innymi niezbyt zdrowymi składnikami,które rujnują dni trzymania diety i systematycznego treningu - teraz możesz cieszyć się smakiem wilgotnego, puszystego, aromatycznego czekoladowego ciasta bez najmniejszego poczucia winy, do tego jedna porcja ciasta (1/12) pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na błonnik!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix - mieszanka do wypieku czekoladowego ciasta i babeczek, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 284g
Składniki: rozpuszczalny błonnik kukurydziany, mielone nasiona słoecznika, kakao (alkalizowane), alluloza, mąka kokosowa, błonnik z korzenia cykorii, sól morska, proszek do pieczenia (regulator kwasowości pirofosforan sodu, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), aromat naturalny, substancja słodząca monk fruit, substancja słodząca organiczne glikozydy stewiolowe (liść).
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 250,0kcal/1047,5kJ, tłuszcze 11,1g (w tym tłuszcze nasycone 2,1g), węglowodany 11,1g (w tym cukry 0,0g), błonnik 61,1g, białko 5,5g, sól 1,6g
Producent: Wyprodukowano dla Diabetic Kitchen, PO Box 1220, Melrose, FL 32666
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób przygotowania (ciasto czekoladowe)
1. Wsyp zawartość opakowania do dużej miski
2. Przygotuj 4 duże jajka, 115g i dodatkowo 1 łyżkę miękkiego masła i 175g kremówki
3. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C
4. Wyłóż okrągłą formę papierem do pieczenia i lekko spryskaj sprayem do pieczenia
5. Do mieszanki dodaj mokre składniki, w tym roztopione masło, zmiksuj na niskich obrotach do kompletnego połączenia
6. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj delikatnie powierzchnię ciasta
7. Piecz 36-38 minut
8. Wyjmij z piekarnika, zanim zdejmiesz obręcz formy odczekaj minimum 10 minut.Pokrój po całkowitym wystudzeniu, najlepiej w lodówce
Jeśli chcesz upiec muffinki postępuj według tej samej instrukcji. Ciasto podziel na 12 muffinkowych foremek a czas pieczenia skróć do 25 minut.
Sposób przygotowania babeczek:
Jeśli chcesz upiec babeczki, postępuj według tej samej instrukcji, tylko ciasto przełóż do 12 foremek i skróć czas pieczenia do 25 minut.