LC Foods Gluten Free Bread Mix
  • LC Foods Gluten Free Bread Mix
  • LC Foods Gluten Free Bread Mix
  • LC Foods Gluten Free Bread Mix
  • LC Foods Gluten Free Bread Mix
  • LC Foods Gluten Free Bread Mix
  • LC Foods Gluten Free Bread Mix
Kod produktu: a754205301645
LC Foods

LC Foods Gluten Free White Bread - bezglutenowy chleb niskowęglowodanowy

Data ważności: 31.12.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego, bezglutenowego białego chleba. Jedna kromka chleba upieczonego z tej meiszanki ma mniej niż 2g węglowodanów i aż 11g błonnika.

 


89,93 zł netto

89,93 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 364 g; 24.71zł/100g

  

Biały, miękki chleb z chrupiącą skórką w wersji niskowęglowodanowej i bezlgutenowej jest w zasięgu ręki.

Unikalna mieszanka tapioki, siemienia lnianego i mąki migdałowej gwarantuje odpowiednią konsystencję wypieków.

Starannie dobrane składniki mąki LC Foods sprawiają, że ma ona niezwykle korzystne proporcje składników odżywczych:

+ w niemal 50% składa się z wartościowego błonnika,

+ węglowodany stanowią niewiele ponad 6% (kilkanaście razy mniej niż w zwykłej mące!)

+ zawiera ponad 13% białka


Mieszanka LC Foods doskonale sprawdza się jako baza do pieczenia niskowęglowodanowego chleba, miękkich bułek, bułeczek do hot-dogów lub hamburgerów.


LC Foods Gluten Free Bread Mix - Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego 

Waga netto: 0,364 kg (do przygotowania chleba/bułek o łącznej wadze ok. 0,8kg)

Skład: opatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego, izolat białka serwatkowego (z mleka), substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól, ekstrakt z liści stevia rebaudiana, ekstrakt owocu lo han guo, naturaln enzymy. Zawiera substancje słodzące: stewię i owoc mnicha.

Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.

Wartości odżywcze na 30g (12 porcji w opakowaniu): 560kJ / 134kcal, 6g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 2g węglowodanów (w tym 0g cukru), 4g białka, 14g błonnika, 383mg sodu (ekwiwalent 957mg soli)

Wartości odżywcze na 100g: 1865kJ /446kcal, 20g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 13,3g białka, 46,6g błonnika, 569mg sodu (ekwiwalent 1,4g soli)

Producent:  Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sposób użycia:

Potrzebujesz: 3 jajka, 3 białka, 65g roztopionego masła, 4 łyżki oleju kokosowego, 60g kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

1. W dużej misce zmieszaj wszystkie składniki, dodaj zawartość opakowania Gluten Free Bread Mix.

2. Natłuść dużą formę keksową lub 3 małe formy, możesz też użyć małych foremek, aby upiec bułeczki, bułki hot-dogowe lb hamburgerowe

3. Duży bochenek piecz 50-52 minuty w temperaturze 175oC. Małe wypieki piecz 20-22 minuty w temperaturze 185oC.

4. Po wyjęciu z piekarnika upewnij się, że chleb jest dopieczony w środku - w tym celu wbij nóż do środka, powinien wyjść czysty i suchy.

5. Przed pokrojeniem odczekaj 15 minut studząc chleb na kratce.

 

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
134.00
446.67
kJ
561.46
1,871.53
Tłuszcze, w tym
6.00
20.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
2.00
6.67
cukry
0.00
0.00
poliole
skrobie
Białko
13.30
44.33
Błonnik
46.60
155.33
Erytrytol
Sód
569.00
1,896.67
(ekwiwalent soli)
1,422.50
4,741.67
Uwagi

LC Foods Gluten Free Bread Mix - Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego 

Waga netto: 0,364 kg (do przygotowania chleba/bułek o łącznej wadze ok. 0,8kg)

Składopatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego, izolat białka serwatkowego (z mleka), substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól, ekstrakt z liści stevia rebaudiana, ekstrakt owocu lo han guo, naturaln enzymy. Zawiera substancje słodzące: stewię i owoc mnicha.

Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.

Wartości odżywcze na 30g (12 porcji w opakowaniu): 560kJ / 134kcal, 6g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 2g węglowodanów (w tym 0g cukru), 4g białka, 14g błonnika, 383mg sodu (ekwiwalent 957mg soli)

Wartości odżywcze na 100g: 1865kJ /446kcal, 20g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 13,3g białka, 46,6g błonnika, 569mg sodu (ekwiwalent 1,4g soli)

Producent:  Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sposób użycia:

Potrzebujesz: 3 jajka, 3 białka, 65g roztopionego masła, 4 łyżki oleju kokosowego, 60g kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

  1. W dużej misce zmieszaj wszystkie składniki, dodaj zawartość opakowania Gluten Free Bread Mix.
  2. Natłuść dużą formę keksową lub 3 małe formy, możesz też użyć małych foremek, aby upiec bułeczki, bułki hot-dogowe lb hamburgerowe
  3. Duży bochenek piecz 50-52 minuty w temperaturze 175C. Małe wypieki piecz 20-22 minuty w temperaturze 185C.
  4. Po wyjęciu z piekarnika upewnij się, że chleb jest dopieczony w środku - w tym celu wbij nóż do środka, powinien wyjść czysty i suchy.
  5. Przed pokrojeniem odczekaj 15 minut studząc chleb na kratce.