Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
LC Foods Gluten Free White Bread - bezglutenowy chleb niskowęglowodanowy
Biały, miękki chleb z chrupiącą skórką w wersji niskowęglowodanowej i bezlgutenowej jest w zasięgu ręki.
Unikalna mieszanka tapioki, siemienia lnianego i mąki migdałowej gwarantuje odpowiednią konsystencję wypieków.
Starannie dobrane składniki mąki LC Foods sprawiają, że ma ona niezwykle korzystne proporcje składników odżywczych:
+ w niemal 50% składa się z wartościowego błonnika,
+ węglowodany stanowią niewiele ponad 6% (kilkanaście razy mniej niż w zwykłej mące!)
+ zawiera ponad 13% białka
Mieszanka LC Foods doskonale sprawdza się jako baza do pieczenia niskowęglowodanowego chleba, miękkich bułek, bułeczek do hot-dogów lub hamburgerów.
Waga netto: 0,364 kg (do przygotowania chleba/bułek o łącznej wadze ok. 0,8kg)
Skład: opatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego, izolat białka serwatkowego (z mleka), substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól, ekstrakt z liści stevia rebaudiana, ekstrakt owocu lo han guo, naturaln enzymy. Zawiera substancje słodzące: stewię i owoc mnicha.
Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.
Wartości odżywcze na 30g (12 porcji w opakowaniu): 560kJ / 134kcal, 6g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 2g węglowodanów (w tym 0g cukru), 4g białka, 14g błonnika, 383mg sodu (ekwiwalent 957mg soli)
Wartości odżywcze na 100g: 1865kJ /446kcal, 20g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 13,3g białka, 46,6g błonnika, 569mg sodu (ekwiwalent 1,4g soli)
Producent: Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sposób użycia:
Potrzebujesz: 3 jajka, 3 białka, 65g roztopionego masła, 4 łyżki oleju kokosowego, 60g kwaśnej śmietany
Przygotowanie:
1. W dużej misce zmieszaj wszystkie składniki, dodaj zawartość opakowania Gluten Free Bread Mix.
2. Natłuść dużą formę keksową lub 3 małe formy, możesz też użyć małych foremek, aby upiec bułeczki, bułki hot-dogowe lb hamburgerowe
3. Duży bochenek piecz 50-52 minuty w temperaturze 175oC. Małe wypieki piecz 20-22 minuty w temperaturze 185oC.
4. Po wyjęciu z piekarnika upewnij się, że chleb jest dopieczony w środku - w tym celu wbij nóż do środka, powinien wyjść czysty i suchy.
5. Przed pokrojeniem odczekaj 15 minut studząc chleb na kratce.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
LC Foods Gluten Free Bread Mix - Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego
Waga netto: 0,364 kg (do przygotowania chleba/bułek o łącznej wadze ok. 0,8kg)
Skład: opatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego, izolat białka serwatkowego (z mleka), substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól, ekstrakt z liści stevia rebaudiana, ekstrakt owocu lo han guo, naturaln enzymy. Zawiera substancje słodzące: stewię i owoc mnicha.
Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.
Wartości odżywcze na 30g (12 porcji w opakowaniu): 560kJ / 134kcal, 6g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 2g węglowodanów (w tym 0g cukru), 4g białka, 14g błonnika, 383mg sodu (ekwiwalent 957mg soli)
Wartości odżywcze na 100g: 1865kJ /446kcal, 20g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 13,3g białka, 46,6g błonnika, 569mg sodu (ekwiwalent 1,4g soli)
Producent: Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sposób użycia:
Potrzebujesz: 3 jajka, 3 białka, 65g roztopionego masła, 4 łyżki oleju kokosowego, 60g kwaśnej śmietany
Przygotowanie:
- W dużej misce zmieszaj wszystkie składniki, dodaj zawartość opakowania Gluten Free Bread Mix.
- Natłuść dużą formę keksową lub 3 małe formy, możesz też użyć małych foremek, aby upiec bułeczki, bułki hot-dogowe lb hamburgerowe
- Duży bochenek piecz 50-52 minuty w temperaturze 175C. Małe wypieki piecz 20-22 minuty w temperaturze 185C.
- Po wyjęciu z piekarnika upewnij się, że chleb jest dopieczony w środku - w tym celu wbij nóż do środka, powinien wyjść czysty i suchy.
- Przed pokrojeniem odczekaj 15 minut studząc chleb na kratce.