• Promocja
  • -13,21%
Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
  • Adam's Bread White bread with apricot flour
Kod produktu: 4260645330375
Adam's Bread

Adam's Bread Helles - Chleb Adama Jasny, wegański chleb ultra niskowęglowodanowy (3g węglowodanów)

Data ważności: 18.12.2024Dostępny w magazynie

Kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do pieczenia niskowęglowodanowego białego chleba.

1 kromka białego chleba low-carb to mniej niż 70kcal, prawie 10g białka i mniej niż 1g węglowodanów.

16,96 zł

14,72 zł netto

14,72 PLN brutto Zniżka 13,21%
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 5.89zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Adam's Bread Helles wegańska mieszanka do wypieku chleba z nasionami słonecznika, złotą mąką lnianą i białkiem pszennym zachwyci Cię swoim niepowtarzalnym smakiem. Zastosowanie aromatycznych przypraw nadaje pieczywu łagodny drożdżowy posmak - dzięki zawartym w nim drożdżom pieczywo staje się puszyste i chrupiące. Tym, co wyróżnia tę mieszankę do pieczenia, jest imponująca zawartość składników odżywczych.

Dzięki zawartości białka 42 g, błonnika 9,3 g i zawartości węglowodanów zaledwie 3,2 g oraz 5,5 tłuszczu jest idealny dla tych, którzy świadomie chcą stosować dietę niskowęglowodanową i wysokobiałkową. Lekki chleb zawiera również doskonałą równowagę aminokwasów – 10 745 mg niezbędnych aminokwasów na 100 g. Jest także bogaty w naturalne minerały.

Przygotowanie jest szybkie i łatwe, dzięki czemu możesz cieszyć się pysznym, pożywnym pieczywem w mgnieniu oka. Sięgnij po naszą mieszankę do pieczenia chleba już teraz i poznaj wyjątkowy smak i korzyści, jakie oferuje.

Wskazówka: aby uzyskać jeszcze lepszy efekt i wyjątkowo chrupiącą skórkę, zalecamy użycie błonnika bambusowego.

To takie proste: rozsyp błonnik bambusowy na powierzchni roboczej, aby lepiej zagnieść ciasto (właściwości nieprzywierające). Następnie możesz posmarować gotowy bochenek odrobiną błonnika bambusowego. 

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
74.70
249.00
kJ
312.99
1,043.31
Tłuszcze, w tym
1.65
5.50
tłuszcze nasycone
0.21
0.70
Węglowodany, w tym
0.96
3.20
cukry
0.27
0.90
Białko
12.93
43.10
Sól
0.36
1.20

Adams Brot Helles 2.0 - mieszanka do wypieku białego chleba niskowęglowodanowego 

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)

SkładnikiBiałko pszenne 74%, mąka ze złotego lnu*, siemię lniane 6%, błonnik bambusowy, nasiona słonecznika 3%, sól kamienna, drożdże, przyprawy (*częściowo odtłuszczone)

Alergeny: gluten (pszenica, owies); może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniuwartość energetyczna 249,0kcal/1043,3kJ, tłuszcze 5,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,7g), węglowodany 3,2g (w tym cukry 0,9g), białko 43,1g, sól 1,2g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Zagniataj ręcznie masę do pieczenia z 230 ml letniej wody przez około 2 minuty, aż powstanie ciasto.
  • Gdy tylko ciasto stanie się lepkie, przestań wyrabiać, nie dodawaj dodatkowej wody!
  • Ciasto włożyć do natłuszczonej formy do pieczenia lub w formie bochenka na blachę do pieczenia i przykryć ściereczką.
  • Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 45 minut.
  • Następnie posmarować powierzchnię wodą i piec w temperaturze 160°C (piekarnik z termoobiegiem) przez około 40 minut.