• Promocja
  • -14,98%
  • Obecnie brak na stanie
Sunflower and pumpkin seed bread mix from gluten, wheat, soy, milk and yest
  • Sunflower and pumpkin seed bread mix from gluten, wheat, soy, milk and yest
  • Sunflower and pumpkin seed bread mix from gluten, wheat, soy, milk and yest
  • Sunflower and pumpkin seed bread mix from gluten, wheat, soy, milk and yest
  • Sunflower and pumpkin seed bread mix from gluten, wheat, soy, milk and yest
  • Sunflower and pumpkin seed bread mix from gluten, wheat, soy, milk and yest
  • Sunflower and pumpkin seed bread mix from gluten, wheat, soy, milk and yest
Kod produktu: a27090017540609
Sukrin

Sukrin bezglutenowy chleb 1g węglowodanów, mieszanka do wypieku

Data ważności: 31.10.2024Obecnie brak na stanie

Jeśli i ty tęsknisz za smakiem świeżej, pachnącej kromki chleba z chrupiącą skórką, posmarowanej masłem... zapomnij o ograniczeniach i upiecz sobie swój własny zdrowy chleb, którym będziesz się delektować bez wyrzutów sumienia i bez szkody dla swojej sylwetki

Bbez glutenu, 40% mniej kalorii, 5 razy więcej błonnika, 17 razy mniej węglowodanów a do tego bez soi i drożdży

26,90 zł

22,87 zł netto

22,87 PLN brutto Zniżka 14,98%
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 9.15zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego jest błyskawiczna i bardzo prosta w użyciu - zdziwisz się, że zrobienie zdrowego, domowego chleba, któego kromka ma tylko 1g węglowodanów - nie wymaga nawet zagniatania! 

Po prostu dodaj wodę, wymieszaj, wstaw do piekarnika i delektuj się wspaniałym zapachem domowego chleba, którym możesz się delektować nawet, jeśli jesteś na diecie lub trenujesz, bo:

  • chleb z pestkami dyni i słonecznika Sukrin ma o 40% mniej kalorii niż tradycyjny chleb*,
  • zawiera 5 razy więcej błonnika,
  • zawiera ponad 17(!) razy mniej węglowodanów,
  • a przy tym ma taką samą zawartość białka
  • bez glutenu, soi, cukru, drożdży

* w porównaniu do przeciętnego chleba pełnoziarnistego

Tosty, tosty francuskie, smakowite kanapki - znikają z listy dań zakazanych!

Wskazówki:

  • jeśli lubisz bardziej chrupiące kromki - opiecz je krótko w tosterze lub opiekaczu
  • dla urozmaicenia smaku do mieszanki chlebowej możesz dodać oliwki, kawałki szynki, suszone pomidory, zioła lub cebulkę.

Parę słów o składnikach:

  • Ziarna i nasiona; Psyllium, pestki słonecznika i dyni, sezam, siemię lniane: naturalne ziarna i pestki dają chlebowi niepowtarzalny smak i są bogatym żródłem zdrowych tłuszczy, witamin, minerałów i blonnika.
  • Błonnik z buraków, cykorii i grochu; błonnik roślinny zapewnia właściwą konsystencję gotowego chleba i zwiększa zawartość błonnika. 
  • Fiberfin to naturalna bezglutenowa mąka zawierająca w 60% odporne na trawienie skrobie. Fiberfin ma dobry wpływ na proces trawienia, florę bakteryjną przewodu pokarmowego i system immunologiczny całego organizmu. 
  • Jajka w proszku; jajka są niezbędnym składnikiem chleba, bez których by się rozpadał. Aby nie trzeba było ich dodawać w domu, zawarte są w składzie mieszanki chlebowej.
  • Białko z grochu; proteiny pochodzenia roślinnego
  • Sukrin to naturalny substytut cukru wytwarzany z alkoholu cukrowego o nazwie Erythritol, który występuje naturalnie m.in.w gruszkach, melonach i pieczarkach. Erythritol powstaje w wyniku naturalnego procesu fermentacji a Sukrin nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. 
  • Sole mineralne; Chlorek sodu to po prostu sól kuchenna; część soli została zastąpiona chlorkiem potasu, ponieważ w diecie większości osób jest zbyt wiele sodu. 
  • Proszek do pieczenia.

Sposób przygotowania: 

  • Rozgrzać piekarnik do 175 °C.
  • Wsypać zawartość torebki do miski i dolać 300 ml wody
  • Wymieszać porządnie łyżką i przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy aluminiowej
  • posypać pestkami dyni i słonecznika
  • Piec 1 godzinę
  • Po upieczeniu przełożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia, w czasie stygnięcia nie nakrywać

 

Wartości Odżywcze

Porcja 60g

Wartości odżywcze w:
Porcja 60g
100g
Kalorie
87.00
145.00
kJ
364.53
607.55
Tłuszcze, w tym
5.04
8.40
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
1.50
2.50
cukry
poliole
skrobie
Białko
5.22
8.70
Błonnik
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi

Sunflower and pumpkin seed bread mix free from gluten, wheat, soy, milk and yest - mieszanka do wypieku chleba z nasionami dyni i słonecznika bez glutenu, pszenicy, soi, mleka i drożdży

Masa netto: 250g (waga gotowego wypieku 530g)

Składniki: ziarna i nasiona (psyllium, słonecznik, sezam, pestki dyni, siemię lniane), błonnik (z buraków cukrowych, cykorii, grochu oraz FiberFin odporna skrobia kukurydziana), całe jajka w proszku, białko z grochu, substancja słodząca (erythritol), sole mineralne (chlorek sodu i chlorek potasu), substancje spulchniające (fosforan sodu)

Alergeny: Jajka, sezam, groch

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 145kcal, 8,7g białka, 2,5g węglowodany, 8,4g tłuszcze.

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne pieczywo tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.