Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Sukrin bezglutenowy chleb 1g węglowodanów, mieszanka do wypieku
Mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego jest błyskawiczna i bardzo prosta w użyciu - zdziwisz się, że zrobienie zdrowego, domowego chleba, któego kromka ma tylko 1g węglowodanów - nie wymaga nawet zagniatania!
Po prostu dodaj wodę, wymieszaj, wstaw do piekarnika i delektuj się wspaniałym zapachem domowego chleba, którym możesz się delektować nawet, jeśli jesteś na diecie lub trenujesz, bo:
- chleb z pestkami dyni i słonecznika Sukrin ma o 40% mniej kalorii niż tradycyjny chleb*,
- zawiera 5 razy więcej błonnika,
- zawiera ponad 17(!) razy mniej węglowodanów,
- a przy tym ma taką samą zawartość białka
- bez glutenu, soi, cukru, drożdży
* w porównaniu do przeciętnego chleba pełnoziarnistego
Tosty, tosty francuskie, smakowite kanapki - znikają z listy dań zakazanych!
Wskazówki:
- jeśli lubisz bardziej chrupiące kromki - opiecz je krótko w tosterze lub opiekaczu
- dla urozmaicenia smaku do mieszanki chlebowej możesz dodać oliwki, kawałki szynki, suszone pomidory, zioła lub cebulkę.
Parę słów o składnikach:
- Ziarna i nasiona; Psyllium, pestki słonecznika i dyni, sezam, siemię lniane: naturalne ziarna i pestki dają chlebowi niepowtarzalny smak i są bogatym żródłem zdrowych tłuszczy, witamin, minerałów i blonnika.
- Błonnik z buraków, cykorii i grochu; błonnik roślinny zapewnia właściwą konsystencję gotowego chleba i zwiększa zawartość błonnika.
- Fiberfin to naturalna bezglutenowa mąka zawierająca w 60% odporne na trawienie skrobie. Fiberfin ma dobry wpływ na proces trawienia, florę bakteryjną przewodu pokarmowego i system immunologiczny całego organizmu.
- Jajka w proszku; jajka są niezbędnym składnikiem chleba, bez których by się rozpadał. Aby nie trzeba było ich dodawać w domu, zawarte są w składzie mieszanki chlebowej.
- Białko z grochu; proteiny pochodzenia roślinnego
- Sukrin to naturalny substytut cukru wytwarzany z alkoholu cukrowego o nazwie Erythritol, który występuje naturalnie m.in.w gruszkach, melonach i pieczarkach. Erythritol powstaje w wyniku naturalnego procesu fermentacji a Sukrin nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.
- Sole mineralne; Chlorek sodu to po prostu sól kuchenna; część soli została zastąpiona chlorkiem potasu, ponieważ w diecie większości osób jest zbyt wiele sodu.
- Proszek do pieczenia.
Sposób przygotowania:
- Rozgrzać piekarnik do 175 °C.
- Wsypać zawartość torebki do miski i dolać 300 ml wody
- Wymieszać porządnie łyżką i przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy aluminiowej
- posypać pestkami dyni i słonecznika
- Piec 1 godzinę
- Po upieczeniu przełożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia, w czasie stygnięcia nie nakrywać
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Sunflower and pumpkin seed bread mix free from gluten, wheat, soy, milk and yest - mieszanka do wypieku chleba z nasionami dyni i słonecznika bez glutenu, pszenicy, soi, mleka i drożdży
Masa netto: 250g (waga gotowego wypieku 530g)
Składniki: ziarna i nasiona (psyllium, słonecznik, sezam, pestki dyni, siemię lniane), błonnik (z buraków cukrowych, cykorii, grochu oraz FiberFin odporna skrobia kukurydziana), całe jajka w proszku, białko z grochu, substancja słodząca (erythritol), sole mineralne (chlorek sodu i chlorek potasu), substancje spulchniające (fosforan sodu)
Alergeny: Jajka, sezam, groch
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 145kcal, 8,7g białka, 2,5g węglowodany, 8,4g tłuszcze.
Producent: Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne pieczywo tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.