• Obecnie brak na stanie
This1 Sunflower gluten free & low carb bread making mix
  • This1 Sunflower gluten free & low carb bread making mix
  • This1 Sunflower gluten free & low carb bread making mix
  • This1 Sunflower gluten free & low carb bread making mix
Kod produktu: a25906874724156
this-1

THIS1 Sunflower bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba bez węglowodanów

Obecnie brak na stanie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba bez węglowodanów i o wysokiej zawartości białka i błonnika, gotowy chleb ma o około 50% mniej kalorii w kromce niż tradycyjne pieczywo. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie odtłuszczonej mąki słonecznikowej, lnianej, migdałowej i kokosowej.

17,87 zł netto

17,87 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 280 g; 6.38zł/100g

  

Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba bez węglowodanów - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy letnia woda.

THIS1 to niskowęglowodanowe mieszanki chlebowe i na pizzę dedykowane osobom aktywnym fizycznie i sportowcom-są bezglutenowe, bogate w białko, charakteryzują się niską zawartością węglowodanów i w pełni naturalnym składem.

Sygnowane niebieskim znakiem THIS1 produkty cechuje niepowtarzalność procesu produkcji i staranny dobór składników - receptura każdego chleba powstaje w wyniku wielomiesięcznych prób przeprowadzanych w tradycyjnej rodzinnej piekarni. Opracowane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia reeptury mają wysoką wartość biologiczną i bardzo dobry profil aminokwasowy.

Mieszanki chlebowe THIS1 powstają z wyselekcjonowanych mąk bezglutenowych: lnianej, migdałowej, kokosowej i słonecznikowej, dobranych w optymalnych proporcjach tak, aby zawarte w gotowym chlebie składniki były bogate w witaminy i minerały.

Produkty THIS1 nie zawierają soi i są wolne od składników modyfikowanych genetycznie, są optymalne dla diety diabetycznej, niskowęglowodanowej i ketogennej.

Mieszanka THIS1 Sunflower umożliwia wypiek dużego bochenka bezglutenowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych i aromatycznych białych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego THIS1 Sunflower jest mieszanka bezglutenowych mąk, wśród których dominuje mąka z pestek słonecznika, uzupełniona o mąkę z odtłuszczonych nasion lnu, migdałów i kokosa. W chlebie THIS1 Sunflower wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3,  wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.

Mieszanka THIS1 Sunflower zawiera niezwykle mało węglowodanów - mniej niż 0,5g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 3g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
79.00
158.00
kJ
331.01
662.02
Tłuszcze, w tym
1.60
3.20
tłuszcze nasycone
0.50
1.00
Węglowodany, w tym
0.04
0.08
cukry
0.04
0.08
Błonnik
8.30
16.60
Białko
11.90
23.80
Sól
0.25
0.50

This1 Sunflower gluten free, low carb bread baking mix - mieszanka do wypieku bezglutenowego, niskowęglowodanowego chleba z mąką z pestek słonecznika

Masa netto: 280g

Składniki: odtłuszczona mąka słonecznikowa, ekologiczna odtłuszczona mąka ze złotego siemienia lnianego, białko jaja kurzego (z wolnego wybiegu), ekologiczna odtłuszczona mąka kokosowa, odtłuszczona mąka migdałowa, odtłuszczona mąka dyniowa, słonecznik, złote siemię lniane, błonnik owsiany, substancja spulchniająca (dwuwęglan sodu), antyoksydant [kwas askorbinowy (witamina C)], różowa sól himalajska, przyprawy.

Alergeny: zawiera jaja, migdały. Może zawierać inne orzechy, mleko, soję.

Wartości odżywcze w 100g gotowego produktu: wartość energetyczna 658kJ / 158kcal, tłuszcze 3.2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 0.08g (w tym cukry 0.08g), błonnik 16.6g, białko 23.8g, sól 0.5g

Producent: wyprodukowano w UE dla This1 International Gmbh

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Sposób przygotowania: 1. Wsypać zawartość opakowania do miski, dodać 420ml letniej wody i wymieszać, 2. Włożyć ciasto do formy lub uformować bochenek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, 3. Włożyć ciasto do piekarnika na grzanego do 190 stopni i piec przez około 60 minut.