Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
THIS1 Almond niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku chleba z mąką migdałową
Kompletna mieszanka na bazie mąki migdałowej do wypieku chleba niskoęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy letnia woda.
THIS1 to niskowęglowodanowe mieszanki chlebowe i na pizzę dedykowane osobom aktywnym fizycznie i sportowcom - są bogate w białko, charakteryzują się niską zawartością węglowodanów i w pełni naturalnym składem.
Sygnowane niebieskim znakiem THIS1 produkty cechuje niepowtarzalność procesu produkcji i staranny dobór składników - receptura każdego chleba powstaje w wyniku wielomiesięcznych prób przeprowadzanych w tradycyjnej rodzinnej piekarni. Opracowane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia reeptury mają wysoką wartość biologiczną i bardzo dobry profil aminokwasowy.
Mieszanki chlebowe THIS1 powstają z wyselekcjonowanych mąk: lnianej, migdałowej, kokosowej i słonecznikowej, dobranych w optymalnych proporcjach tak, aby zawarte w gotowym chlebie składniki były bogate w witaminy i minerały.
Produkty THIS1 nie zawierają soi i są wolne od składników modyfikowanych genetycznie, są optymalne dla diety diabetycznej, niskowęglowodanowej i ketogennej.
Mieszanka THIS1 Almond umożliwia wypiek dużego bochenka niskowęglowodanowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych i aromatycznych białych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).
Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego THIS1 Almond jest mieszanka mąk, wśród których dominuje mąka migdałowa i z pestek moreli, uzupełniona o mąkę z odtłuszczonych nasion lnu. W chlebie THIS1 Almond wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3, wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.
Mieszanka THIS1 Almond zawiera niezwykle mało węglowodanów - tylko ok 1g węglowodanów na 100g gotowego chleba, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
This1 Almond low carb bread baking mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba z mąką migdałową
Masa netto: 250g
Składniki: gluten pszenny witalny, odtłuszczona mąka migdałowa, mąka ze słodkich pestek moreli, ziarna słonecznika, siemię lniane, migdały, różowa sól himalajska, przyprawy, drożdże.
Alergeny: zawiera gluten, migdały. Może zawierać inne orzechy, jaja, mleko, soję.
Wartości odżywcze w 100g gotowego produktu: wartość energetyczna 971kJ / 234kcal, tłuszcze 9.6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2g), węglowodany 1.2g (w tym cukry 1.2g), błonnik 5.9g, białko 33g, sól 0.3g
Producent: wyprodukowano w UE dla This1 International Gmbh
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób przygotowania: 1. Wsypać zawartość opakowania do miski, dodać 420ml letniej wody i wymieszać, 2. Włożyć ciasto do formy lub uformować bochenek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, 3. Włożyć ciasto do piekarnika na grzanego do 190 stopni i piec przez około 60 minut.