THIS1 Buckwheat mieszanka do wypieku ciemnego chleba niskowęglowodanowego (gryka & migdały)
Kompletna mieszanka na bazie mąki migdałowej do wypieku chleba niskoęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy letnia woda.
THIS1 to niskowęglowodanowe mieszanki chlebowe i na pizzę dedykowane osobom aktywnym fizycznie i sportowcom - są bogate w białko, charakteryzują się niską zawartością węglowodanów i w pełni naturalnym składem.
Sygnowane niebieskim znakiem THIS1 produkty cechuje niepowtarzalność procesu produkcji i staranny dobór składników - receptura każdego chleba powstaje w wyniku wielomiesięcznych prób przeprowadzanych w tradycyjnej rodzinnej piekarni. Opracowane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia reeptury mają wysoką wartość biologiczną i bardzo dobry profil aminokwasowy.
Mieszanki chlebowe THIS1 powstają z wyselekcjonowanych mąk: lnianej, migdałowej, kokosowej i słonecznikowej, dobranych w optymalnych proporcjach tak, aby zawarte w gotowym chlebie składniki były bogate w witaminy i minerały.
Produkty THIS1 nie zawierają soi i są wolne od składników modyfikowanych genetycznie, są optymalne dla diety diabetycznej, niskowęglowodanowej i ketogennej.
Mieszanka THIS1 Buckwheat umożliwia wypiek dużego bochenka niskowęglowodanowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych i aromatycznych białych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).
Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego THIS1 Buckwheat jest mieszanka mąk, wśród których dominuje mąka migdałowa i z pestek moreli, uzupełniona o mąkę z odtłuszczonych nasion lnu. W chlebie THIS1 Almond wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego i mąkę gryczaną - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3, wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.
Mieszanka THIS1 Buckwheat zawiera niezwykle mało węglowodanów - tylko ok 1g węglowodanów na 100g gotowego chleba, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
This1 Buckwheat low carb bread baking mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba z mąką migdałową i gryczaną
Masa netto: 270g
Składniki: gluten pszenny witalny, mąka z pestek moreli, mąka gryczana, mąka z migdałów, siemię lniane, pestki słonecznika, sól, przyprawy, drożdże.
Alergeny: zawiera gluten, migdały. Może zawierać inne orzechy, jaja, mleko, soję.
Wartości odżywcze w 100g gotowego produktu: wartość energetyczna 970kJ / 230kcal, tłuszcze 9.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.4g), węglowodany 0,7g (w tym cukry 0,7g), błonnik 5.8g, białko 31g, sól 1,1g
Producent: wyprodukowano w UE dla This1 International Gmbh
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób przygotowania: 1. Wsypać zawartość opakowania do miski, dodać 240ml letniej wody i wymieszać, dodać drożdże (osobna saszetka), zagniatać ręcznie przez 2 minuty 2. Włożyć ciasto do formy lub uformować bochenek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawić do wyrośnięci w ciepłe miejsce na 40 minut 3. Włożyć ciasto do piekarnika na grzanego do 190 stopni i piec przez około 50 minut.