• Obecnie brak na stanie
Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
  • Max De Génie Organic Préparation pour cake choco-noisettes
Kod produktu: 3770012380298
Max de Génie

Max De Génie Cake Choco & Noisettes IG28 - mieszanka na bezglutenowe ciasto czekoladowo-laskowe z niskim IG

Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, bezglutenowego ciasta z czekoladą i orzechami laskowymi bez dodatku cukru i bez słodzików. Nie zawiera ani białego cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików, jest słodzone nektarem z pąków palmy kokosowej - dzięki temu gotowe ciasto ma o 50% mniej cukru niż tradycyjne ciasto czekoladowe i niski indeks glikemiczny (IG 28 lub 32). 

33,80 zł netto

33,80 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 16.90zł/100g

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak orzech laskowy – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak kakao – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Max De Génie Cake Choco & Noisettes to bezglutenowa i mieszanka do przygotowania ciasta czekoladowego z orzechami laskowymi o obniżonej zawartości cukru i niskim indeksie glikemicznym.

Zespół Max De Génie przez kilka miesięcy współpracował z utalentowaną cukierniczką Anną z Les Belles Envies, aby opracować przepis dla smakoszy, który podziela wartości obu marek- jego efektem jest właśnie ta niezwykła mieszanka do przygotowania zdrowego ciasta!

Dzięki tej mieszance przygotujesz wyśmienite ciasto w domu w mniej niż 5 minut. 30% mniej słodkie niż dostępne w marketach i bez rafinowanych cukrów, ale równie pyszne, to ciasto o smaku czekoladowej praliny laskowej zachwyci małych i dużych!

Mieszanka ma oznakowanie IGC dla kontrolowanego indeksu glikemicznego 28 i bez rafinowanych cukrów, mieszanka do ciasta czekoladowo-orzechowego wytwarzany z francuskich mąk bezglutenowych bogatych w składniki odżywcze, w szczególności z mąki gryczanej z młyna rodzinnego Eugénie, odtłuszczonej mąki z orzechów laskowych, ale także z mąki z łubinu francuskiego, rośliny strączkowej bogatej w białko, która przyczynia się do różnorodności biologicznej gleby.

Co to jest IGC?

Jest to etykieta poświadczająca, że produkt został przebadany i gwarantuje bardzo niski indeks glikemiczny (<30). Na opakowaniu znajdziesz wskazówki dotyczące indeksu glikemicznego gotowego ciasta w zależności od tego jakich dodatków użyjesz (są 2 opcje przyrządzenia ciasta, jedna zawiera więcej jajek, druga więcej masła)

Mieszanka na ciasto czekoladowe z orzechami Max De Génie Cake Choco & Noisettes ma naturalny, organiczny skład, wśród jej składników nie znajdziesz ani cukru, ani słodzików, jest słodzona tylko naturalnie słodkim nektarem z pąków palmy kokosowej, który charakteryzuje się znacznie niższym niż cukier indeksem glikemicznym, a sama słodycz jest czysta, bez słodzikowych posmaków.

Najważniejsze informacje o mieszance Max De Génie Cake Choco & Noisettes:

  • niskowęglowodanowe
  • obniżona o 50% zawartość cukru
  • 30% niższa słodycz
  • świetny, naturalny, prosty skład
  • łatwe przygotowanie
  • bez dodatku cukru białego / rafinowanego
  • bez glutenu
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka, mleko i masło 

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
114.60
382.00
kJ
480.17
1,600.58
Tłuszcze, w tym
8.45
28.18
tłuszcze nasycone
4.54
15.14
Węglowodany, w tym
6.47
21.55
cukry
4.95
16.49
Błonnik
1.48
4.94
Białko
3.03
10.10
Sól
0.15
0.51

Max De Génie Organic Choco Noisette Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowego, niskowęglowodanowego ciasta kakaowego z orzechami laskowymi bez dodatku rafinowanego cukru

Masa netto: 225g 

Składniki: mieszanka mąk bezglutenowych* (łubin, orzechy laskowe* (11%), gryka*), czekolada w proszku* (30%) (nektar z pąków palmy kokosowej*, kakao min. 32%*), nektar z pąków palmy kokosowej*, chipsy z orzechów laskowych* (11%), proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, wodorowęglan sodu, winian monopotasowy).

* składniki pochodzenia organicznego

Alergeny: łubin, orzechy laskowe; może zawierać gluten i orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta przygotowanego ze 150g masła, 30ml mleka i 4 jajek, IG 32: wartość energetyczna 382,0kcal/1600,5kJ, tłuszcze 28,1g (w tym tłuszcze nasycone 15,1g), węglowodany 21,5g (w tym cukry 16,4g), błonnik 4,9g, białko 10,1g, sól 0,5g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów. 

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dodatkowo 3 jajka, 180g masła i 30ml mleka ALBO 4 jajka, 150g masła i 30ml mleka
  2. Rozgrzej piekarnik do 160C, umieść blachę w dolnej części piekarnika.
  3. Wsyp zawartość opakowania do miski (odłóż orzechy na bok), dodaj jajka i mleko, zamieszaj, następnie dodaj roztopione, wystudzone masło i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Formę prostokątną (keksówka) o długości 24cm wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką albo użyj spraju do pieczenia, wlej do przygotowanej formy ciasto, z wierzchu posyp orzechami (są w zestawie, osobna saszetka)
  5. Piecz 40minut w 160C, sprawdź gotowość ciasta wkładając ostrożnie czubek noża, ciasto jest gotowe gdy nóż po zagłębieniu na 3cm jest czysty
  6. Pokrój ciasto po ostygnięciu - odczekaj minimum 20 minut od momentu wyjęcia gorącego ciasta z piekarnika zanim je pokroisz

Z tej samej mieszanki możesz przygotować bananowe muffinki, skróć czas pieczenia do około 20 minut