Sans Sucre Czekolada Krówka Brownie ze Stewią - mix do ciasta bez cukru
Wilgotne, czekoladowo-krówkowe ciasto zachwyca smakiem i naturalną słodyczą. To, że dbasz o siebie i chcesz jeść zdrowo nie oznacza, że musisz rezygnować ze słodkich deserów. Sięgnij po bezcukrowy, beztłuszczowy mix Sans Sucre do przygotowania brownie i przekonaj się, że przygotowanie lekkiego ciasta zajmie ci niewiele ponad 30 minut a wszystko czego potrzebujesz to odrobina wody i 2 łyżki oleju.
Mieszanki Sans Sucre stworzono z myślą o tych, którzy ograiczają ilość cukru, tłuszczu, cholesterolu i kalorii w swojej diecie - dzięki temu kawałek czekoladowego ciasta brownie ma zaledwie 130kcal, ani grama cukru i tylko 4g tłuszczu.
Sans Sucre No Sugar Added Brownie Chocolate Fudge Mix with Stevia - Miszanka do wypieku ciasta o smaku czekoladowo-krówkowym bez dodatku cukru, słodzona stewią
Waga netto: 227g (waga gotowego wypieku ok 330g)
Skład: wzbogacona mąka pszenna (mąka pszenna, niacyna, zredukowane żelazo, monoazotan tiaminy, ryboflawina, kwas foliowy), substancja słodząca i regulator wilgotności sorbitol, maltodekstryna, kakao alkalizowane, białko jaja w proszku, emulgator lecytyna {lecytyna sojowa, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna}, substancja spulchniająca wodorowęglan sodowy i fosforan monowapniowy, naturalne aromaty, ekstrakt stewii (rebiana).
Alergeny: mleko, jaja, gluten, soja.
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Produkt bez cukru, odpowiedni dla diabetyków wyłącznie po konsultacji z lekarzem prowadzącym.
Wartości odżywcze na 1 kawałek gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu (1/8 ciasta): 510kJ /120 kcal, 3,25g tłuszcze (w tym 0,4g tłuszcze nasycone), 23g węglowodany (w tym 0g cukru, 8g poliole), 2g białka, 50mg sodu (ekwiwalent 125mg soli).
Wartości odżywcze na 100g produktu: 1145kJ / 321 kcal, 0g tłuszcze (w tym 0g tłuszcze nasycone), 82,1g węglowodany (w tym 0g cukru, 28,5g poliole), 7g białka, 178mg sodu (ekwiwalent 446mg soli).
Producent: Wyprodukowano w USA dla Bernard Food Industries, Inc., Evanston, Illinois 60204, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przygotowanie:
1. Potrzebne będą: 1/3 szklanki wody, 2 łyżki oleju roślinnego .
2. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni jeśli używasz szklanej lub metalowej blachy albo do 175 stopni jeśli używasz silikonowej formy.
3. Natłuść lekko blachę .
4. Miksuj przez 3 minuty na średnich obrotach wodę z olejem i mieszanką brownie.
5. Rozłóż masę równomiernie w formie.
6. Piecz 25 do 30 minut lub do momentu gdy włożona wykałaczka wychodzi czysta.
7. Schłodzić przed krojeniem. Przechowywać pod przykryciem.
Wartości Odżywcze
Sans Sucre No Sugar Added Brownie Chocolate Fudge Mix with Stevia - Miszanka do wypieku ciasta o smaku czekoladowo-krówkowym bez dodatku cukru, słodzona stewią
Waga netto: 227g (waga gotowego wypieku ok 330g)
Skład: wzbogacona mąka pszenna (mąka pszenna, niacyna, zredukowane żelazo, monoazotan tiaminy, ryboflawina, kwas foliowy), substancja słodząca i regulator wilgotności sorbitol, maltodekstryna, kakao alkalizowane, białko jaja w proszku, emulgator lecytyna {lecytyna sojowa, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna}, substancja spulchniająca wodorowęglan sodowy i fosforan monowapniowy, naturalne aromaty, ekstrakt stewii (rebiana).
Alergeny: mleko, jaja, gluten, soja.
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Produkt bez cukru, odpowiedni dla diabetyków wyłącznie po konsultacji z lekarzem prowadzącym.
Wartości odżywcze na 1 kawałek gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu (1/8 ciasta): 510kJ /120 kcal, 3,25g tłuszcze (w tym 0,4g tłuszcze nasycone), 23g węglowodany (w tym 0g cukru, 8g poliole), 2g białka, 50mg sodu (ekwiwalent 125mg soli).
Wartości odżywcze na 100g produktu: 1145kJ / 321 kcal, 0g tłuszcze (w tym 0g tłuszcze nasycone), 82,1g węglowodany (w tym 0g cukru, 28,5g poliole), 7g białka, 178mg sodu (ekwiwalent 446mg soli).
Producent: Wyprodukowano w USA dla Bernard Food Industries, Inc., Evanston, Illinois 60204, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przygotowanie:
- Potrzebne będą: 1/3 szklanki wody, 2 łyżki oleju roślinnego .
- Rozgrzej piekarnik do 190 stopni jeśli używasz szklanej lub metalowej blachy albo do 175 stopni jeśli używasz silikonowej formy.
- Natłuść blachę bezkalorycznym sprayem.
- Miksuj przez 3 minuty na średnich obrotach wodę z olejem i mieszanką blondie.
- Rozłóż masę równomiernie w formie.
- Piecz 25 do 30 minut lub do momentu gdy włożona wykałaczka wychodzi czysta.
- Schłodzić przed krojeniem. Przechowywać pod przykryciem.