• Obecnie brak na stanie
Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix, Gluten Free and Grain Free
  • Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix, Gluten Free and Grain Free
  • Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix, Gluten Free and Grain Free
  • Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix, Gluten Free and Grain Free
  • Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix, Gluten Free and Grain Free
  • Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix, Gluten Free and Grain Free
  • Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix, Gluten Free and Grain Free
Kod produktu: b869107000449
Zen Sweet

Zen Sweet Vanilla Bean - keto mieszanka do wypieku waniliowego ciasta bez cukru i glutenu

Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej ciasta waniliowego lub waniliowych babeczek bez dodatku cukru i bez glutenu, oparta o naturalne, niskowęglowodanowe składniki, słodzona erytrolem.

50,78 zł netto

53,32 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 328 g; 16.26zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, puchatego ciasta, z prawdziwą wanilią - do wyczarowania pysznego puszystego ciasta potrzebujesz tylko 3 składników i pół godziny cierpliwości, gdy będziesz czekać na wyjęcie go z piekarnika :)

Mieszanki Zen Sweet Baking są nie tylko łatwe w użyciu (poradzi sobie z nim nawet totalny kulinarny laik), ale przede wszystkim genialnie smakują - chociaż mają bardzo prosty i krótki skład, w opakowaniu jest niemal wszystko czego potrzebujesz, żeby wyczarować ciasto, musisz tylko dodać 1, 2 lub 3 mokre składniki (z których jeden to woda, a pozostałe 2 to jajka i/lub olej kokosowy).

Świetny skład. Świetny Smak. Świetne makro.

Mieszanka do wypieku waniliowego ciasta Zen Sweet Baking:

  • bez dodatku cukru
  • niska zawartość węglowodanów netto
  • w pełni naturalne składniki
  • bez glutenu, bez zbóż
  • wegańska
  • paleo
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • odpowiednia dla diabetyków
  • łatwa w przygotowaniu, wymaga dodania tylko 3 składników (jajka, woda, olej)

Keto ciasto Zen Sweet Baking

Wartości Odżywcze

Porcja 27g

Wartości odżywcze w:
Porcja 27g
100g
Kalorie
80.00
296.30
kJ
334.94
1,240.53
Tłuszcze, w tym
5.00
18.52
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
17.00
62.96
cukry
0.00
0.00
poliole
Białko
2.00
7.41
Błonnik
4.00
14.81
Sól
0.55
2.04

Zen Sweet Baking Vanilla Bean Cake Mix - bezglutenowa mieszanka do wypieku waniliowych babeczek, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 328g

Składniki: mieszanka słodząca ZenSweet (erytrytol, inulina, ekstrakt z owoców mnicha), mąka migdałowa, mąka z tapioki, mąka kokosowa, substancja spulchniająca soda oczyszczona, ekstrakt waniliowy, sól morska.

Alergeny: orzechy; może zawierać pszenicę, mleko, jaja, soję.

Wartości odżywcze w 1 porcji (27g): wartość energetyczna 335kJ / 80kcal, tłuszcze 5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 17g (w tym cukry 0g), białko 2g, błonnik 4g, sól 0.55g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1241kJ / 296kcal, tłuszcze 18.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 63g (w tym cukry 0g), białko 7.4g, błonnik 14.8g, sól 2.04g

Producent: The ZenSweet Company, Libertyville, Illinois

Importer PL: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C
  2. Natłuść formę sprayem, oprósz boki i dno formy 1 łyżką mixu do ciasta (żeby ciasto nie przylegało i dobrze wyrosło)
  3. Zmieszaj w misce 3 jajka, 80ml wody i 80ml tłuszczu (oleju, oleju kokosowego albo ghee)
  4. Do mokrych składników dodaj pozostałą część mieszanki
  5. Ciasto wlej do przygotowanej wcześniej formy (jeśli pieczesz babeczki, ciasto wlej do 12 foremek dzieląc je równomiernie, ciasto powinno wypełniać foremki max w 2/3 wysokości)
  6. Piecz 30-35 minut do 'suchego patyczka' (babeczki piecz 18-20 minut)
  7. Odstaw do całkowitego ostygnięcia zanim polukrujesz ciasto